Заешко с картофи, майонеза и копър на фурна
Необходими продукти:
- заешко месо (един средно голям цял заек)
- глава кромид
- сух копър
- килограм картофи
- майонеза (5 супени лъжици)
- олио (4 супени лъжици)
- дафинови листа (4 броя)
Начин на приготвяне:
Измийте месото, разрежете го на порции и подредете в тава. Полейте с олиото, сложете дафиновите листа и поръсете заешкото със сушен копър. По желание може да подправите със смлян черен пипер и сол.
Лука нарежете ситно, добавете го при заешкото, сложете майонезата и разбъркайте добре, за да може месото да се покрие със соса и подправките.
Ред е на картофите. Обелете ги, нарежете на произволни парчета и сложете при месото. Разбъркайте продуктите и налейте малко вода в съда.
Покрийте тавата с фолио и я поставете във фурната. След 50 минути отстранете алуминиевия лист и оставете ястието да се приготвя още 10 минути, за да се зачерви месото и да придобие красива коричка. Ако желаете, на този етап може да поръсите ястието с настърган кашкавал.
Майонезата в рецептата бихте могли да замените със заквасена сметана.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: polzavred.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Заешко месо – хранителен състав, ползи и рискове за здравето
- Задушен заек в гювеч със зеленчуци, сушени плодове и кускус
- Заешко конфи в гювеч
- Канинхоп
- Кулинарни съвети за приготвяне на вкусни ястия от заешко месо - Част 2
- Заешко филе с чесън и лимон
- Заешко фрикасе с бяло вино и чесън
- Заек със зеленчуци и талиатели
- Заешко с масло и гъби в гърне
- Заешки рулца с шунка, бекон и спанак, изпечени в бяло вино
Коментари към Заешко с картофи, майонеза и копър на фурна