Заек в бяло вино със зеленчуци
Необходими продукти:
4 парчета заешко месо по 100 грама
3 домата
0,5 чаша бяло вино
6 моркова
4 глави лук
галета
зехтин
черен пипер
розмарин
мащерка
сол
Начин на приготвяне:
Овкусете месото със солта, розмарина, мащерката и оваляйте в галета. Пържете в зехтин в продължение на 5 минути на силен огън и свалете от котлона. След това запържете до златисто моркова (нарязан на кръгчета) и лука (на четвъртинки). Прибавете заешкото, разбъркайте, налейте виното и нека всичко се задушава до изпаряване на течността. След това оставете на огъня за още 20 минути под капак. Прибавете доматите (обелени и нарязани на малки кубчета), сложете стрък розмарин и стрък мащерка, задушете още 10 минути.
Може да поднесете с гарнитура от бял ориз или паста.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Заешко месо – хранителен състав, ползи и рискове за здравето
- Задушен заек в гювеч със зеленчуци, сушени плодове и кускус
- Заешко конфи в гювеч
- Заешко с картофи, майонеза и копър на фурна
- Кулинарни съвети за приготвяне на вкусни ястия от заешко месо - Част 2
- Канинхоп
- Заешко филе с чесън и лимон
- Заешко фрикасе с бяло вино и чесън
- Заек със зеленчуци и талиатели
- Заешко с масло и гъби в гърне
Коментари към Заек в бяло вино със зеленчуци