Заешко филе с чесън и лимон
Необходими продукти:
400 грама заешко филе
1 супена лъжица настъргана лимонова кора
4 скилидки чесън
12 листа градински чай
30 милилитра лимонов сок
1 чаена лъжица мед
6 супени лъжици зехтин
2 домата
20 грама масло
сол и смлян черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Нарежете филето на парчета, които начукайте и подправете със сол и смлян черен пипер на вкус. Върху всяко сложете парченца масло, листенца градински чай и оформете рула. Закрепете ги с помощта на клечки за зъби.
Сложете 2 супени лъжици зехтин на дъното на подходяща форма за печене и подредете рулцата. Между тях разпределете доматите, нарязани на парчета, чесъна и останалите листа градински чай. Поръсете с настърганата лимонова кора.
Цитрусовия сок смесете с меда и останалото количество зехтин. С получения сос залейте месото и изпечете в предварително загрята до 180 градуса фурна в продължение на около 30 минути. През това време полейте 2-3 пъти със сока, който се отделя.
Добър апетит!
Снимка: ivona.bigmir.net
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Заешко месо – хранителен състав, ползи и рискове за здравето
- Заек с лук и червено вино по френски
- Заешко с картофи, майонеза и копър на фурна
- Кулинарни съвети за приготвяне на вкусни ястия от заешко месо - Част 1
- Кулинарни съвети за приготвяне на вкусни ястия от заешко месо - Част 2
- Заешко конфи в гювеч
- Заешко фрикасе с гъби, бяло вино и лук
- Заек с тъмна бира, ориз и гъби на фурна
- Заешко с картофи и лук в бяло вино
- Задушен заек със зеленчуци, ракия и вино
Коментари към Заешко филе с чесън и лимон