Заешки рулца с шунка, бекон и спанак, изпечени в бяло вино
Необходими продукти:
3 килограма заешко месо (може да приготвите рулцата и с пилешко)
100 грама бекон
100 грама шунка
500 грама спанак
2-3 скилидки чесън
250 милилитра сухо бяло вино
50 грама мед
100 грама кашкавал
3 яйца
50 грама масло
50 милилитра олио
соев сос, сол, розмарин, канела, смлян черен пипер - на вкус
Начин на приготвяне:
Обезкостете месото, нареже го на едри парчета, които начукайте, подсолете на вкус и поръсете с малко канела.
подредете ги върху равна повърхност и върху тях сложете нарязания на парчета бекон.
Нарежете и шунката, след което я задушете за около 5 минути заедно с чесъна, накълцаните спаначени листа, добавете розмарин на вкус.
Чукнете суровите яйца в горещата смес и разбъркайте бързо. Когато комбинацията се охлади малко, добавете настъргания кашкавал и подправете със сол и смлян черен пипер на вкус.
Разпределете равен слой от готовата плънка върху месото с бекона и оформете рула. Подредете ги в тава.
Смесете зехтина със соевия сос и меда и с този сос намажете повърхността на рулата. Залейте ги с виното и изпечете ястието за час в предварително загрята фурна.
Добър апетит!
Снимка: kulinarnyj-recept.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Заешко месо – хранителен състав, ползи и рискове за здравето
- Задушен заек в гювеч със зеленчуци, сушени плодове и кускус
- Заешко конфи в гювеч
- Заешко с картофи, майонеза и копър на фурна
- Канинхоп
- Кулинарни съвети за приготвяне на вкусни ястия от заешко месо - Част 2
- Заешко филе с чесън и лимон
- Заешко фрикасе с бяло вино и чесън
- Заек със зеленчуци и талиатели
- Заешко с масло и гъби в гърне
Коментари към Заешки рулца с шунка, бекон и спанак, изпечени в бяло вино