Заек с тъмна бира, ориз и гъби на фурна
Необходими продукти:
- 1 килограм заешко месо, нарязано на порции
- 1 глава лук, нарязана ситно
- 300 грама пресни печурки
- 1 и 1/2 чаена чаша ориз
- 5 чаени чаши бульон от варенето
- сол, черен пипер
- 1-2 дафинови листа
- 50 милилитра тъмна бира
- 60 грама масло
Начин на приготвяне:
В тенджера налейте вода толкова, колкото да покрие месото и подсолете. Сварете заешкото, прецедете бульона и оставете настрана.
В тенджера или тиган сгорещете маслото, запържете лука и гъбите, прибавете месото и задушете за 10 минути. Добавете ориза, бульона, бирата, дафиновия лист и разбъркайте.
Пресипете ястието в тава, загрейте фурната на 200 градуса и запечете до готовност. Охладете, разсипете порции и поднесете. Овкусете със сол и черен пипер на вкус.
Добър апетит!
Източник: www.valkicocina.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Заешко месо – хранителен състав, ползи и рискове за здравето
- Канинхоп
- Заек в бяло вино с маслини и чесън
- Печено заешко с бекон и картофи
- Заек в бяло вино със зеленчуци
- Кулинарни съвети за приготвяне на вкусни ястия от заешко месо - Част 2
- Задушен заек в гювеч със зеленчуци, сушени плодове и кускус
- Кулинарни съвети за приготвяне на вкусни ястия от заешко месо - Част 1
- Заешко конфи в гювеч
- Заешко с картофи, майонеза и копър на фурна
Коментари към Заек с тъмна бира, ориз и гъби на фурна