Заек с тъмна бира, ориз и гъби на фурна
![Заек с тъмна бира, ориз и гъби на фурна - изображение](https://static.framar.bg/thumbs/6/recepies/zaek-s-oriz-i-gybi.jpg)
Необходими продукти:
- 1 килограм заешко месо, нарязано на порции
- 1 глава лук, нарязана ситно
- 300 грама пресни печурки
- 1 и 1/2 чаена чаша ориз
- 5 чаени чаши бульон от варенето
- сол, черен пипер
- 1-2 дафинови листа
- 50 милилитра тъмна бира
- 60 грама масло
Начин на приготвяне:
В тенджера налейте вода толкова, колкото да покрие месото и подсолете. Сварете заешкото, прецедете бульона и оставете настрана.
В тенджера или тиган сгорещете маслото, запържете лука и гъбите, прибавете месото и задушете за 10 минути. Добавете ориза, бульона, бирата, дафиновия лист и разбъркайте.
Пресипете ястието в тава, загрейте фурната на 200 градуса и запечете до готовност. Охладете, разсипете порции и поднесете. Овкусете със сол и черен пипер на вкус.
Добър апетит!
Източник: www.valkicocina.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Заешко месо – хранителен състав, ползи и рискове за здравето
- Задушен заек в гювеч със зеленчуци, сушени плодове и кускус
- Печено заешко с бекон и картофи
- Заешко с картофи, майонеза и копър на фурна
- Заешко конфи в гювеч
- Заек в бяло вино със зеленчуци
- Задушен заек със зеленчуци, ракия и вино
- Заешко фрикасе с гъби, бяло вино и лук
- Заешко с масло и гъби в гърне
- Заешко рагу с бяло вино, лимон и маслини
Коментари към Заек с тъмна бира, ориз и гъби на фурна