Задушен заек със зеленчуци, ракия и вино

Необходими продукти:
- 1 почистен и нарязан на порции заек
- 2-3 обелени моркова
- 2 глави стар лук
- 3 скилидки чесън
- 5 картофа
- 1 супена лъжица брашно
- 1-2 дафинови листа
- 2-3 зърна бахар
- 3-4 зърна черен пипер
- сол на вкус
- няколко стръкчета прясна мащерка
- 50 милилитра червено вино
- 30 милилитра ракия
- 1-2 супени лъжици масло
Начин на приготвяне:
В тенджера сгорещете маслото и запечатайте месото. Оставете настрана. В същата мазнина сотирайте нарязаните моркови, лук, чесън и картофи. Подправете със сол, дафинов лист и мащерка.
Прибавете брашното, разбъркайте и налейте 2 чаени чаши вода, виното и ракията. Върнете месото към ястието, поръсете със зърната бахар, черен пипер и задушете за час и половина на слаб огън.
Ракията в ястието ще спомогне месото да се запази крехко и сочно. След готовност поднесете ястието топло, гарнирано с подправки по ваш избор.
Добър апетит!
Източник: lacocinadeevastyle.blogspot.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Заешко месо – хранителен състав, ползи и рискове за здравето
- Заешко с картофи, майонеза и копър на фурна
- Задушен заек в гювеч със зеленчуци, сушени плодове и кускус
- Печено заешко с бекон и картофи
- Кулинарни съвети за приготвяне на вкусни ястия от заешко месо - Част 2
- Заек с лук и червено вино по френски
- Заешко филе с чесън и лимон
- Заек със зеленчуци и талиатели
- Заек в бяло вино със зеленчуци
- Заек в бяло вино с маслини и чесън
Коментари към Задушен заек със зеленчуци, ракия и вино