Начало Хранене Рецепти Основни ястия От месо Печено заешко с бекон и картофи

Печено заешко с бекон и картофи

Печено заешко с бекон и картофи - изображение

Необходими продукти:

  • 2 килограма картофи
  • 1 цял заек
  • 350 грама бекон (може да използвате сланина)
  • 5 стръка розмарин
  • олио

 

Начин на приготвяне:

Обелете картофите, нарежете ги едро (ако са дребни, може да ги оставите цели). Подсолете ги, подправете и полейте с олио.

Ако беконът е цяло парче, нарежете на тънки дълги ивици.

Сложете заека в тава (с гърба надолу), крачетата увийте с бекон, сложете ивици от него във вътрешността на заека, който обърнете обратно. След това отново с бекон покрийте целия заек (от всички страни).

Поставете го върху картофите и добавете розмариновите стръкове.

Изпечете за половин час във фурната, като по средата на печенето разбъркате картофите (не е необходимо да пипате заека).

След това изключете фурната и оставете ястието да престои в нея още 30 минути.

Добър апетит!

 

За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: polzavred.ru

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиЛайфстайлХрани и ястияСпортСнимки