Печено заешко с бекон и картофи

Необходими продукти:
- 2 килограма картофи
- 1 цял заек
- 350 грама бекон (може да използвате сланина)
- 5 стръка розмарин
- олио
Начин на приготвяне:
Обелете картофите, нарежете ги едро (ако са дребни, може да ги оставите цели). Подсолете ги, подправете и полейте с олио.
Ако беконът е цяло парче, нарежете на тънки дълги ивици.
Сложете заека в тава (с гърба надолу), крачетата увийте с бекон, сложете ивици от него във вътрешността на заека, който обърнете обратно. След това отново с бекон покрийте целия заек (от всички страни).
Поставете го върху картофите и добавете розмариновите стръкове.
Изпечете за половин час във фурната, като по средата на печенето разбъркате картофите (не е необходимо да пипате заека).
След това изключете фурната и оставете ястието да престои в нея още 30 минути.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: polzavred.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Заешко месо – хранителен състав, ползи и рискове за здравето
- Заешко с картофи, майонеза и копър на фурна
- Задушен заек в гювеч със зеленчуци, сушени плодове и кускус
- Кулинарни съвети за приготвяне на вкусни ястия от заешко месо - Част 2
- Заек с лук и червено вино по френски
- Заек със зеленчуци и талиатели
- Заек в бяло вино със зеленчуци
- Задушен заек със зеленчуци, ракия и вино
- Заек в бяло вино с маслини и чесън
- Кулинарни съвети за приготвяне на вкусни ястия от заешко месо - Част 1
Коментари към Печено заешко с бекон и картофи