Печено пиле фрикасе с гъби
Необходими продукти:
- 350 грама пилешко месо
- 150 грама печурки
- 250 милилитра прясно мляко
- 30 грама брашно
- 50 грама нарязан лук
- 50 грама краве масло
- 1-2 стръка прясна мащерка
- сол, черен пипер на вкус
- рукола за сервиране
Начин на приготвяне:
Разтопете маслото, потопете пилешкото в брашното и го запържете от всички страни. В същата мазнина запържете нарязаните гъби и лук.
Свалете ястието от котлона, прибавете пилешкото месо и подредете стръкчетата мащерка.
Подправете ястието със сол, черен пипер и останалото масло. Налейте прясното мляко, загрейте фурната на 200 градуса и запечете за 30 минути.
Охладете, разпределете порции, украсете с рукола и доматчета за разкош и поднесете ястието топло.
Бон Апети!
За framar.bg: Русиана Михайлова
Източник: niftyrecipe.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Пиле фрикасе с гъби, лук и сметана
- Пиле фрикасе с гъби и зеленчуци
- Заешко фрикасе с бяло вино и чесън
- Чеснови макарони фрикасе с песто от кейл и магданоз
- Пиле фрикасе по стара рецепта
- Заешко фрикасе с гъби, бяло вино и лук
- Пиле фрикасе с гъби и печени картофи
- Фрикасе с пилешко месо, праз и лимонов сок
Коментари към Печено пиле фрикасе с гъби