Пиле фрикасе с гъби и зеленчуци
Необходими продукти:
500 милилитра пилешки бульон
100 милилитра бяло десертно вино
8 пилешки бутчета
2 жълтъка
1 стрък праз
1 морков
1 сладка чушка
1 връзка магданоз
400 грама пресни гъби
2 стръка целина
2 супени лъжици олио
1 супена лъжица брашно
2 щипки смлян черен пипер
1 стрък пресен розмарин
200 милилитра готварска сметана с масленост 20%
щипка сол
Начин на приготвяне:
Измийте бутчетата, подправете ги със сол и смлян черен пипер и запържете в 2 супени лъжици олио до получаването на златисто покритие (около 3-4 минути на среден огън от всяка страна). Не препържвайте. Извадете в чиния.
Подгответе зеленчуците. Нарежете праза на кръгчета, целината на тънки полукръгчета.
Чушката - на кубчета, моркова - също на кръгчета.
Изпържете зеленчуците до омекване в мазнината (около 4 минути), в която "запечатахте" бутчетата.
След това прибавете гъбите и нека се приготвят 5 минути (ако са големи, предварително ги нарежете на 2-4 части).
Налейте виното и след още 5 минути добавете бульона, подправете на вкус.
В отделен съд смесете сметаната с жълтъците и 1 супена лъжица брашно.
Върнете бутчетата в тигана, сложете стръка розмарин и нека се приготвят в продължение на 30 минути под капак на бавен огън.
След това налейте сметановия сос и нека всичко заври, като бъркате непрекъснато. Щом това стане, свалете съда от котлона.
Поръсете ястието с нарязан пресен магданоз и поднесете.
Добър апетит!
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Пиле фрикасе с гъби, лук и сметана
- Заешко фрикасе с бяло вино и чесън
- Чеснови макарони фрикасе с песто от кейл и магданоз
- Пиле фрикасе по стара рецепта
- Печено пиле фрикасе с гъби
- Заешко фрикасе с гъби, бяло вино и лук
- Пиле фрикасе с гъби и печени картофи
- Фрикасе с пилешко месо, праз и лимонов сок
Коментари към Пиле фрикасе с гъби и зеленчуци