Чеснова паста с брюкселско зеле и лимонов сок

Необходими продукти:
- 680 грама брюкселско зеле
- 2 чаени лъжици сол
- 1 лимон
- 350 грама паста фетучини
- малко зехтин
- 2 чаени лъжици смлян черен пипер
- 3 скилидки чесън
Начин на приготвяне:
Поставете голяма тенджера с вода върху котлона и включете фурната да загрява при 210 градуса.
Брюкселското зеле измийте, разрежете на две всяка част и сложете в тава.
Напръскайте със зехтин, подсолете и поръсете със смлян пипер.
Изпечете във фурната за 30-40 минути. За това време зелето трябва да стане хрупкаво отвън, а отвътре - меко.
Щом бъде готово, напръскайте го с лимонов сок, изцеден от половин цитрус.
Чесъна обелете, нарежете ситно и изпържете в зехтин до златисто. Прибавете го при зелето и разбъркайте.
Когато водата върху котлона заври, подсолете я и в нея изсипете пастата. Сварете според указанията, посочени върху опаковката. Не допускайте макароните да се разварят, нека останат леко твърди.
Отцедете течността, а фетучините изсипете в купа. Добавете брюкселското зеле с чесъна, сока от останалия половин лимон и малко зехтин, за да не се слепва пастата.
Подправете с черен пипер и сол и поднесете.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: patee.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
АЛАЙВ ПРЕМИУМ МУЛТИВИТАМИНИ ЗА МЪЖЕ желирани таблетки * 75 NATURE'S WAY
АЛАЙВ ПРЕМИУМ МУЛТИВИТАМИНИ ЗА ВЪЗРАСТНИ желирани таблетки * 90 NATURE'S WAY
АЛАЙВ МАКС ПОТЕНСИ ТЕЧЕН МУЛТИВИТАМИН 900 мл NATURE'S WAY
Безплатна доставка за България!АЛАЙВ ПРЕНАТАЛ МУЛТИВИТАМИНИ ЗА БРЕМЕННИ ЖЕНИ желирани таблетки * 75
АЛАЙВ КОСА, КОЖА И НОКТИ капсули * 60 NATURE'S WAY
АЛАЙВ МУЛТИВИТАМИНИ И МИНЕРАЛИ таблетки 1 г * 30 NATURE`S WAY
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Макаронени изделия
- Салата в паста Конкильони
- Макарони със сварени яйца, колбас и майонеза, запечени с кашкавал
- Супа "Лазаня" с чесън и пармезан
- Фусили с два вида сирена и мариновани домати
- Паста Ала грича със сланина
- Паста конкильони с рикота и доматен сос
- Брюкселско зеле
- Паста пене с пилешки кюфтета
- Макарони в млечен сос със сирена
- Паста с песто от авокадо и кедрови ядки
Коментари към Чеснова паста с брюкселско зеле и лимонов сок