Салата с нар, брюкселско зеле и пармезан

За приготвянето на салата с брюкселско зеле не се изисква много подготовка. В комбинация с препечени бадеми, пармезан и семена от нар тя е чудесен избор за всякакви поводи и специално за вашата празнична вечеря.
Необходими продукти:
- 1 килограм брюкселско зеле, разрязано наполовина и след това на тънко
- 1/2 чаша печени бадеми, нарязани
- 1/2 чаша семена от нар
- пармезан, настърган за сервиране
дресинга:
- 5 супени лъжици зехтин екстра върджин
- 5 супени лъжици лимонов сок
- 1/4 чаша пресен магданоз, наситнен
- 2 чаени лъжички сол
- 1 чаена лъжичка млян черен пипер
*За измерване на количествата се използва чаена чаша.
Начин на приготвяне:
дресингът:
В средно голяма купа смесете зехтина, лимоновия сок, магданоза, солта и черния пипер.
салатата:
Добавете в купата нарязаното на тънко брюкселско зеле и разбъркайте, за да се овкуси салатата. Оставете да престои от 20 минути до 4 часа, като разбърквате от време на време.
Сервирайте, като добавите бадемите и семената от нар, и гарнирайте с настърган пармезан.
Приятен апетит!
Източник:
delish.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
АЛАЙВ МУЛТИВИТАМИНИ ЗА ДЕЦА желирани таблетки * 30
АЛАЙВ МУЛТИВИТАМИНИ ЗА ДЕЦА ПРЕМИУМ желирани таблетки * 90
АЛАЙВ МУЛТИВИТАМИНИ И МИНЕРАЛИ таблетки 1 г * 30 NATURE`S WAY
АЛАЙВ ПРЕМИУМ МУЛТИВИТАМИНИ ЗА МЪЖЕ желирани таблетки * 75 NATURE'S WAY
АЛАЙВ ПРЕНАТАЛ МУЛТИВИТАМИНИ ЗА БРЕМЕННИ ЖЕНИ желирани таблетки * 75
МАТИСЪН АНТИОКСИДАНТНА ФОРМУЛА ОТ ЧЕРВЕНИ ПЛОДОВЕ И ЗЕЛЕНЧУЦИ ОРГАНИК капсули * 180
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Салати
- Зеленчукови салати
- Брюкселско зеле
- Брюкселски зелчици в бекон на фурна
- Чеснова паста с брюкселско зеле и лимонов сок
- Печено брюкселско зеле с лук
- Брюкселско зеле - полезни свойства и противопоказания
- Киш с брюкселско зеле и бекон
- Гурме салата с кейл, тиква и брюкселско зеле
- Печено брюкселско зеле със сирена
- Гриловани брюкселски зелки в ароматна марината
- Салата от брюкселско зеле с ядки, моркови, тиквички и подправки
Коментари към Салата с нар, брюкселско зеле и пармезан