Пържено брюкселско зеле с бекон

Необходими продукти:
700 грама брюкселско зеле
200 грама бекон
1 глава лук
1 супена лъжица лимонов сок
1 супена лъжица зехтин
червен пипер, черен пипер, смлян кориандър и сол на вкус
Начин на приготвяне:
Почистете брюкселското зеле от най-горния слой листа, лука нарежете ситно, а бекона - на тънки парчета.
Сварете зелето за 3-5 минути във вряща подсолена вода (трябва да омекне), след което я отцедете.
Запържете парчетата бекон за около 4-5 минути, докато станат златисти. Извадете ги върху хартия, която да поеме излишната мазнина.
Към останалата мазнина в съда налейте зехтина и изпържете лука до омекване (около 4-5 минути).
Когато това стане, сложете брюкселското зеле и нека се приготвя 3-4 минути, като разбърквате периодично.
Подсолете, сложете подправките и напръскайте с лимонов сок.
Остава да смесите бекона със зелето, разбъркайте и поднесете ястието горещо.
Добър апетит!
Снимка: lady.tochka.net
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
АЛАЙВ МУЛТИВИТАМИНИ ЗА ДЕЦА ПРЕМИУМ желирани таблетки * 90
ПРОМОАЛАЙВ ПРЕМИУМ МУЛТИВИТАМИНИ ЗА МЪЖЕ желирани таблетки * 75 NATURE'S WAY
ПРОМОАЛАЙВ МУЛТИВИТАМИНИ И МИНЕРАЛИ таблетки 1 г * 30 NATURE`S WAY
ПРОМОМАТИСЪН АНТИОКСИДАНТНА ФОРМУЛА ОТ ЧЕРВЕНИ ПЛОДОВЕ И ЗЕЛЕНЧУЦИ ОРГАНИК капсули * 180
АЛАЙВ МАКС ПОТЕНСИ ТЕЧЕН МУЛТИВИТАМИН 900 мл NATURE'S WAY
Безплатна доставка за България! ПРОМОАЛАЙВ ПРЕМИУМ МУЛТИВИТАМИНИ ЗА ВЪЗРАСТНИ желирани таблетки * 90 NATURE'S WAY
ПРОМОРЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Пилешки рулца с пълнеж от топено сирене в бекон
- Руладини с бекон на фурна
- Картофени мъфини с бекон и кашкавал
- Пълнен лук с кайма и гъби, запечен в бекон
- Баница от бутер тесто с бекон и зеленчуци
- Кексчета с кашкавал, бекон и чесън
- Лодки от хляб с бекон и кашкавал
- Пълнени печурки с крема сирене, бекон и пармезан
- Салата от глухарчета с бекон и портокал
- Пълнени пилешки гърди в бекон
Коментари към Пържено брюкселско зеле с бекон