Печено брюкселско зеле с нар и бекон
Необходими продукти:
- 3 резена бекон
- 700 грама брюкселско зеле, разполовено
- 1 чаена лъжичка сол кашер
- 1/2 чаена лъжичка прясно смлян черен пипер
- 1 супена лъжица балсамов оцет
- 1 супена лъжица мед
- 3 супени лъжици семена от нар
Начин на приготвяне:
- Загрейте фурната до 220 градуса.
- Запечете бекона в голяма тава в продължение на 12 минути.
- Оставете го да се охлади и нарежете на ситно.
- В същата тава разпределете брюкселското зеле.
- Подправете със сол и прясно смлян черен пипер и печете в продължение на 20 минути, докато омекне и се карамелизира. Бъркайте периодично.
- В малка купичка смесете балсамовия оцет с меда. Разбъркайте и оставете настрана.
- Извадете печеното брюкселско зеле от фурната и го поръсете с медения дресинг. Разбъркайте.
- Добавете запечения бекон и семената от нар и отново разбъркайте.
- Поднесете салатата топла и й се насладете.
Приятен апетит!
Снимки: addapinch.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
АЛАЙВ ИМУННА ЗАЩИТА желирани таблетки * 90 NATURE'S WAY
ПРОМОАЛАЙВ КОСА, КОЖА И НОКТИ ГЪМИ ПРЕМИУМ ФОРМУЛА С КОЛАГЕН 300 мг желирани таблетки * 60 NATURE'S WAY
ПРОМОАЛАЙВ МУЛТИВИТАМИНИ ЗА ДЕЦА желирани таблетки * 30
ПРОМОАЛАЙВ МУЛТИВИТАМИНИ ЗА ЖЕНИ таблетки * 30 NATURE'S WAY
ПРОМОАЛАЙВ КОСА, КОЖА И НОКТИ ГЪМИ желирани таблетки * 60 NATURE'S WAY
ПРОМОАЛАЙВ ПРЕМИУМ МУЛТИВИТАМИНИ ЗА ВЪЗРАСТНИ желирани таблетки * 90 NATURE'S WAY
ПРОМОРЕЦЕПТАТА е свързана към
- Салати
- Зеленчукови салати
- Как да си направим сок от нар без сокоизтисквачка
- Нар – хранителна стойност, полезни свойства и противопоказания
- 9 причини, поради които да пием чай от кори на нар
- Пилешки рулца с пълнеж от топено сирене в бекон
- Сладко от нар с лимон
- Салата айсберг - състав и полезни свойства
- Как най-лесно да си отгледаме лековития нар в домашни условия?
- Салата от моркови, ябълки и червено цвекло с лимонов дресинг
- При стомашно разстройство пийте сок от нар
- Салата от маслини и лук
Коментари към Печено брюкселско зеле с нар и бекон