Печено брюкселско зеле с нар и бекон

Необходими продукти:
- 3 резена бекон
- 700 грама брюкселско зеле, разполовено
- 1 чаена лъжичка сол кашер
- 1/2 чаена лъжичка прясно смлян черен пипер
- 1 супена лъжица балсамов оцет
- 1 супена лъжица мед
- 3 супени лъжици семена от нар
Начин на приготвяне:
- Загрейте фурната до 220 градуса.
- Запечете бекона в голяма тава в продължение на 12 минути.
- Оставете го да се охлади и нарежете на ситно.
- В същата тава разпределете брюкселското зеле.
- Подправете със сол и прясно смлян черен пипер и печете в продължение на 20 минути, докато омекне и се карамелизира. Бъркайте периодично.
- В малка купичка смесете балсамовия оцет с меда. Разбъркайте и оставете настрана.
- Извадете печеното брюкселско зеле от фурната и го поръсете с медения дресинг. Разбъркайте.
- Добавете запечения бекон и семената от нар и отново разбъркайте.
- Поднесете салатата топла и й се насладете.
Приятен апетит!
Снимки: addapinch.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
АЛАЙВ ПРЕМИУМ МУЛТИВИТАМИНИ ЗА ВЪЗРАСТНИ желирани таблетки * 90 NATURE'S WAY
ПРОМОАЛАЙВ ПРЕНАТАЛ МУЛТИВИТАМИНИ ЗА БРЕМЕННИ ЖЕНИ желирани таблетки * 75
ПРОМОАЛАЙВ МУЛТИВИТАМИНИ И МИНЕРАЛИ таблетки 1 г * 30 NATURE`S WAY
ПРОМОАЛАЙВ МАКС ПОТЕНСИ ТЕЧЕН МУЛТИВИТАМИН 900 мл NATURE'S WAY
Безплатна доставка за България! ПРОМОАЛАЙВ МУЛТИВИТАМИНИ ЗА ЖЕНИ таблетки * 30 NATURE'S WAY
ПРОМОАЛАЙВ КОСА, КОЖА И НОКТИ ГЪМИ желирани таблетки * 60 NATURE'S WAY
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Салати
- Зеленчукови салати
- Пилешки рулца с пълнеж от топено сирене в бекон
- Руладини с бекон на фурна
- Салата от маслини и лук
- Салата от цвекло с пилешки воденички
- Салата от печени патладжани и пресни домати с чесън и лук
- Салата от пушена скумрия с рукола и краставици
- Лятна салата с кайсии и киноа
- Картофени мъфини с бекон и кашкавал
- Салата от маслини, сирене и чушки
- Нар
Коментари към Печено брюкселско зеле с нар и бекон