Брюкселски зелчици в бекон на фурна

Необходими продукти:
- 12 броя брюкселско зеле
- 12 фино нарязани лентички бекон
- 12 клечки за зъби
- 1 литър подсолена вода
- 3 супени лъжици млечна майонеза
- 1 супена лъжица балсамов оцет
- 1 чаена лъжичка бяло вино
Начин на приготвяне:
В купичка смесете майонезата, виното и балсамовия оцет. Разбъркайте и охладете получения сос. През това време сложете водата да заври и бланширайте брюкселското зеле.
Отцедете, охладете и завийте всяка в резенче бекон. Закрепете с клечки за зъби и подредете в тава, застлана с лист пергамент. Загрейте фурната на 190 градуса и запечете предястието за 20 минути.
Охладете, подредете в плато и поднесете апетитните хапки, гарнирани с пухкавия млечен сос.
Бон Апети!
За framar.bg: Русиана Михайлова
Източник: www.savorytooth.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
АЛАЙВ МУЛТИВИТАМИНИ ЗА ДЕЦА желирани таблетки * 30
АЛАЙВ МУЛТИВИТАМИНИ ЗА ДЕЦА ПРЕМИУМ желирани таблетки * 90
АЛАЙВ МУЛТИВИТАМИНИ И МИНЕРАЛИ таблетки 1 г * 30 NATURE`S WAY
АЛАЙВ ПРЕМИУМ МУЛТИВИТАМИНИ ЗА МЪЖЕ желирани таблетки * 75 NATURE'S WAY
АЛАЙВ ПРЕНАТАЛ МУЛТИВИТАМИНИ ЗА БРЕМЕННИ ЖЕНИ желирани таблетки * 75
МАТИСЪН АНТИОКСИДАНТНА ФОРМУЛА ОТ ЧЕРВЕНИ ПЛОДОВЕ И ЗЕЛЕНЧУЦИ ОРГАНИК капсули * 180
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Пилешки рулца с пълнеж от топено сирене в бекон
- Пълнени пилешки гърди в бекон
- Руладини с бекон на фурна
- Пилешки хапки със сирене крема в бекон
- Как да приготвим хрупкав бекон в микровълнова
- Брюкселско зеле
- Пълнени гъби с бекон и кашкавал
- Брюкселско зеле - полезни свойства и противопоказания
- Шарен боб в гювеч с бекон и чесън
- Сирене в бекон на скара
Коментари към Брюкселски зелчици в бекон на фурна