Начало Хранене Рецепти Предястия Топли Брюкселски зелчици в бекон на фурна

Брюкселски зелчици в бекон на фурна

Брюкселски зелчици в бекон на фурна - изображение

Необходими продукти:


  • 12 броя брюкселско зеле
  • 12 фино нарязани лентички бекон
  • 12 клечки за зъби
  • 1 литър подсолена вода
  • 3 супени лъжици млечна майонеза
  • 1 супена лъжица балсамов оцет
  • 1 чаена лъжичка бяло вино


Начин на приготвяне:


В купичка смесете майонезата, виното и балсамовия оцет. Разбъркайте и охладете получения сос. През това време сложете водата да заври и бланширайте брюкселското зеле.

брюкселско зеле на фурна с бекон

Отцедете, охладете и завийте всяка в резенче бекон. Закрепете с клечки за зъби и подредете в тава, застлана с лист пергамент. Загрейте фурната на 190 градуса и запечете предястието за 20 минути.

Охладете, подредете в плато и поднесете апетитните хапки, гарнирани с пухкавия млечен сос.

брюкселско зеле на фурна с бекон

Бон Апети!

За framar.bg: Русиана Михайлова

Източник: www.savorytooth.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиХрани и ястияЛюбопитноБотаникаЗдравни съветиСнимкиНовини