Царевична крем супа с бекон
Необходими продукти:
400 милилитра месен бульон
1 голям картоф, нарязан на кубчета
1 нарязана голяма сладка червена чушка
1 глава нарязан лук
3 ивици бекон (нарязан)
1 супена лъжица брашно
1 чаена чаша прясно мляко
1 супена лъжица олио
3 чаени чаши царевични зърна
1 супена лъжица масло
1 чаена чаша настъргано сирене чедър
Начин на приготвяне:
Изпържете нарязаните лук и чушка в голяма тенджера в олиото на бавен огън. Когато зеленчуците омекнат, налейте бульона и сложете картофа. Изчакайте всичко да кипне, намалете котлона и оставете да се вари за кратко. Затворете съда с капак и оставете още 10 минути. След това прибавете царевицата и нека супата се приготвя, докато зърната омекнат.
Вземете малък тиган, сложете малко масло и в него изпържете брашното (необходими са 1 - 2 минути). След това бавно влейте млякото, бъркайки непрекъснато до получаването на еднородна смес, която трябва и да се сгъсти. Добавете млечната смес към царевицата и изчакайте, докато супата не се сгъсти напълно. Накрая сложете бекона, настърганото сирене, овкусете със сос, пипер и поднесете.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ОЛ НУТРИШЪН БАДЕМОВ КРЕМ SMOOTH 1 кг
ESN ПРОТЕИНОВ КРЕМ ЛЕШНИК 200 г
АМИКС МР. ПОПЪРС БАДЕМОВ КРЕМ 300 гр.
ОСТРОВИТ ЛЕШНИКОВ КРЕМ 400 г
ОЛ НУТРИШЪН ФЪСТЪЧЕН КРЕМ 1 кг
ОЛ НУТРИШЪН ФЪСТЪЧЕН КРЕМ С ХИМАЛАЙСКА СОЛ 1 кг
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Супи
- Каши и супи от зърнени и бобови култури
- Пилешки рулца с пълнеж от топено сирене в бекон
- Ползи и вреди от консумацията на царевица
- Царевичен грис (царевична каша) – какви са ползите за здравето
- Пълнени пилешки гърди в бекон
- Апетитна супичка с пилешки сърчица
- Руладини с бекон на фурна
- Белтъчен крем с карамел и кафе (за торти и сладкиши)
- Домашен маршмелоу крем
- Царевична запеканка със спанак
- Как да приготвим хрупкав бекон в микровълнова
Коментари към Царевична крем супа с бекон