Хрупкаво пържено пиле с фъстъчена коричка
Необходими продукти:
- 2 пилешки крилца
- по 2 пилешки бутчета, долни и горни
- 3 чаени чаши брашно
- 3 чаени чаши мътеница
- сол и черен пипер на вкус
- 1 чаена лъжичка чесън на прах
- 1 чаена лъжичка червен пипер
- 1 чаена лъжичка лют пипер
- 3-4 чаени чаши олио от рапица
- 200 грама смлени фино фъстъци
Начин на приготвяне:
Сварете предварително месото и оставете настрана. В купа сипете мътеницата и добавете сол, черен пипер, чесън на прах, двата вида червен пипер и разбъркайте.
Сипете брашното в друг съд, добавете смлените фъстъци и размесете. Сгорещете маслото, потопете месото в млечната смес, след това в ядковата и повторете реда два пъти.
Намалете мощността на котлона и изпържете до готовност и от двете страни.
Поднесете хрупкавото пиле топло, гарнирано със сос по вас избор.
Добър апетит!
Източник: magdaliciousblog.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ХИП ПЮРЕ БИО ЗЕЛЕНЧУЦИ И МАКАРОНИ С ПИЛЕШКО МЕСО 220 г 6803
ХИП ПЮРЕ БИО ДОМАТИ И КАРТОФИ С ПИЛЕШКО МЕСО 220 г 6510
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ЗЕЛЕНЧУКОВА ЯХНИЯ С ОРИЗ И ПИЛЕШКО МЕСО 220 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ЗЕЛЕНЧУКОВА СУПА С ПИЛЕШКО МЕСО 220 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ПИЛЕШКО МЕСО С КАРТОФИ И МОРКОВИ 190 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ПИЛЕШКО МЕСО С ДОМАТИ И ОРИЗ 190 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Пилешко месо – хранителен състав, ползи и вреди за здравето
- Пилешки дробчета с лук
- Пържен пикантен алабаш
- Задушено пиле с картофи
- Пържени пилешки трътки с подправки
- Пържени чушки с чесън и магданоз
- Пилешки късчета, запечени със сладки картофи и броколи
- Месо на токачка
- Задушено пилешко с лук и моркови (на фурна)
- Това пиле е черно дори в костите, месото и органите си!
Коментари към Хрупкаво пържено пиле с фъстъчена коричка