Пържено пиле по китайски

Необходими продукти:
2 парчета пилешко филе
1 морков
1 краставица
връзка зелен лук
1 скилидка чесън
50 грама печено кашу
1 чаена лъжица нишесте
1 супена лъжица студена вода
2 супени лъжици соев сос
2 супени лъжици растително олио
смлян черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Нарежете на малки кубчета пилешкото филе, моркова и краставицата, а зеления лук - на едро.
Изпържете в нагорещената мазнина месото заедно със зеленчуците. След това прибавете лука, чесъна, черен пипер на вкус и няколко минути по-късно налейте соевия сос.
След 2-4 минути сложете кашуто и нишестето, което предварително сте разтворили в студената вода.
Оставете ястието да се задушава до пълна готовност на всички продукти.
Поднесете с ориз.
Добър апетит!
Снимка: ivona.bigmir.net
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ПИЛЕШКО МЕСО С ДОМАТИ И ОРИЗ 190 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ПИЛЕШКО МЕСО СЪС ЗЕЛЕНЧУЦИ 190 г
МАТИСЪН ПИЛЕШКИ КОСТЕН БУЛЬОН 400 г
ХИП ПЮРЕ БИО ДОМАТИ И КАРТОФИ С ПИЛЕШКО МЕСО 220 г
ХИП ПЮРЕ БИО ЗЕЛЕНЧУЦИ И МАКАРОНИ С ПИЛЕШКО МЕСО 220 г
ХИП ПЮРЕ ЗЕЛЕНЧУЦИ С ОРИЗ И ПИЛЕШКО МЕСО 125 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Пилешко филе на тиган със спанак и сметана
- Пилешко филе в млечен сос със спанак и чесън
- Пилешки рулца с пълнеж от топено сирене в бекон
- Рецепти за сочни пилешки гърди на фурна
- Пилешки дробчета с лук
- Задушено пилешко с броколи и гъби в сос
- Лимоново пилешко филе с масло и пресни билки
- Печено пилешко филе в сметанов сос с чесън, горчица и кашкавалена коричка
- Пилешки руладини в бекон с гъби, топено сирене и кисели краставички
- Пилешко филе с гъби и кашкавал в сос бешамел
Коментари към Пържено пиле по китайски