Пържен пикантен алабаш

Необходими продукти:
- 1 килограм алабаш
- сол, черен и червен лют пипер
- няколко стръка пресен копър
- олио и масло за пържене
- 5 грама чесън на прах
- 2 грама индийско орехче
Начин на приготвяне:
Обелете, подсушете и нарежете на пръчици алабаша. Сложете ги в купа и подправете със сол, черен и червен пипер, чесън на прах и индийско орехче. Разбъркайте, загрейте олиото, смесено с маслото и изпържете зеленчуците. Отцедете, подредете в чиния и поръсете с пресен копър. Поднесете и се насладете на вкуса.
Бон Апети!
За framar.bg: Русиана Михайлова
Източник: www.growveg.com.au
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Пилешки дробчета с лук
- Пържени чушки с чесън и магданоз
- Алабаш
- Пържен патладжан с чесън и магданоз
- Как да съхраните мазнината за пържене за повторна употреба
- Пържена бакла със сусамово масло
- Рецептите на Джейми Оливър: Пържено пиле
- Развенчаха мита, че пържените храни увеличават риска от сърдечносъдови заболявания
- Пържени бадеми с ароматни билки
- Пържен цял шаран с лук
Коментари към Пържен пикантен алабаш