Framar.bg 0
0
Е-аптека Промоции
Здравна библиотека
Здравни проблеми Медицинска енциклопедия Заболявания Симптоми и признаци Алтернативна медицина Анатомия Медицински изследвания Лечения Физиология Патология Ботаника Микробиология Фармакологични групи Медицински журнал Взаимодействия История на медицината и фармацията Здравето А-Я
Диагностик
Здравна помощ
Здравен справочник Специалисти Здравни заведения Аптеки Институции и организации Образование Спорт и туризъм Клинични пътеки Нормативни актове Бизнес Социални грижи Форум Консултации
Здравна медия
Здравни новини Любопитно Интервюта Видео Презентации Научни публикации Анкети Бъди активен Кампании
Здраве и начин на живот
Хранене Хранене при... Рецепти Диети Групи храни и ястия Съставки Е-тата в храните Спорт Съвети Психология Лайфстайл Интерактивни
За нас
За Фрамар За реклама Статистика Общи условия Екип Кариера Адреси на аптеки Фрамар Блог Важно Автори Програма за лоялни клиенти Промоционална брошура
Контакти
Назад | Начало Хранене Рецепти Супи Зеленчукови Супа от алабаш и праз с крутони от нахут

Супа от алабаш и праз с крутони от нахут

от 21 юли 2019г., обновено на 22 юли 2019г.
Редактор: Данна Панджарова
Супа от алабаш и праз с крутони от нахут - изображение
  • Инфо
  • Коментари
  • Свързаност
Инфо
Инфо
Коментари
Свързаност

Необходими продукти:

  • 1 консерва от 400 грама нахут, отцеден
  • 4 супени лъжици зехтин
  • по 1/2 чаена лъжица чесън и лук на прах
  • 1 килограм нарязан праз
  • 3 смачкани скилидки чесън
  • 1 супена лъжица нарязан на ситно розмарин
  • 2 1/2 чаени чаши пилешки или зеленчуков бульон
  • 2 1/2 чаени чаши вода
  • 1 дафинов лист
  • 500 грама картофи, обелени и нарязани
  • 500 грама почистен алабаш
  • 1 супена лъжица ябълков оцет
  • 1 чаена лъжица сол
  • черен пипер на вкус

Начин на приготвяне:

Подсушете нахута с кухненска хартия и го сложете в тава. Печете го за 45-50 минути, докато стане хрупкав. Прехвърлете го в купа и подправете с чесъна и лука.

През това време пригответе супата. Сложете 2 супени лъжици зехтин в тенджера и изпържете праза, докато омекне - за около 15 минути.

Прибавете чесъна и розмарина, а минута по-късно и избрания бульон, водата, дафиновия лист, картофите и алабаша. След като течността заври намалете котлона и покрийте с капак, оставете да къкри на слаб огън за около 15-20 минути, до готовност на картофите.

Извадете дафиновия лист от супата и я оставете да се охлади, след което добавете останалия зехтин и оцета. Подправете. Блендирайте супата, докато придобие вид на пюре.

Сервирайте я с нахут, вместо с крутони.

Източник:

eatingwell.com

Още по темата:
  • Пържен пикантен алабаш Пържен пикантен алабаш
  • Салата от алабаш, скариди и кейл с дресинг Салата от алабаш, скариди и кейл с дресинг
5.0/5 1 оценка

Коментари към Супа от алабаш и праз с крутони от нахут

От сайта
Напиши коментар 0 коментара
  1. Коментирайте Супа от алабаш и праз с крутони от нахут
    www.framar.bg 
    на 26 July 2025 в 09:51
    Коментирайте "Супа от алабаш и праз с крутони от нахут"

РЕЦЕПТАТА е свързана към

  • Супи
  • Зеленчукови супи
  • Пържен пикантен алабаш
  • Алабаш
  • Насърчете храносмилането и изгарянето на излишни мазнини с алабаш
  • Подобрете зрението си с алабаш
  • Алабаш (немска ряпа)
  • Салата от алабаш, скариди и кейл с дресинг
  • Алабашът нормализира обмяната на веществата в организма
googletag.pubads().definePassback('/21812339056/Baner300600', [300, 600]).display();

ЗДРАВЕН ФОРУМ ПО ТЕМАТА

Преглед при лекар, рецепти, лечение - по време на почивка

преди 9 дни, 20 часа и 34 мин.

Готварски книги или рецепти от кулинарни страници в интернет използвате?

преди 2130 дни, 18 часа и 5 мин.
Всички

НАЙ-НОВОТО ВЪВ ФОРУМА

Къде изчезна пробиотикът Вивомикс?

преди 14 дни, 23 часа и 56 мин.

Експертиза на трайно намалена работоспособност ТЕЛК и ЛКК - какво трябва да знаете

преди 16 дни, 23 часа и 33 мин.

Шампионат по колоездене "Зелените пирамиди", гр. Стара Загора - 06.07.2025 година

преди 21 дни, 21 часа и 53 мин.

Защо не трябва да пием кафе преди кръвни изследвания - всичко което трябва да знаете

преди 28 дни, 18 часа и 2 мин.
Всички

АНКЕТА

Как ще ни повлияе приемане на еврото?

Виж резултатите

Е-АПТЕКА ПОСЛЕДНО ОБНОВЕНИ

БИФАС ДВУФАЗЕН СПРЕЙ - БАЛСАМ ЗА БОЯДИСАНА КОСА 400 мл

МЕДИЦИНСКИ ПАМУК МЕДИКА 80 г

ФЛОРАНС НЕЙЧЪР МАСАЖЕН ГЕЛ ЗА УМОРЕНИ КРАКА 150 мл

ВЕГАВЕРО ЕКСТРАКТ ОТ БИО КОПРИВА капсули * 120

КАВИЦЕТИН таблетки 10 мг * 30

ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ

ВИВЕКС таблетки 500 мг * 7 СТАДА

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 25 юли 2025г. в 19:41:53

ДУЛОКСИ капсули 30 мг * 28 ФАРМАКОНС

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 25 юли 2025г. в 19:40:42

ПАНЦЕФ гранули за перорална суспензия 100 мг / 5 мл 60 мл АЛКАЛОИД

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 25 юли 2025г. в 19:39:24

ТРИТИКО таблетки с удължено освобождаване 75 мг * 30

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 25 юли 2025г. в 19:38:17

ВИВЕКС таблетки 500 мг * 7 СТАДА

Коментар на: Lubo Tonev от 25 юли 2025г. в 19:23:39
При възникнало съмнение за здравословен проблем или нужда от лечение, моля винаги се обръщайте за медицинска консултация към квалифициран и правоспособен лекар или фармацевт. В никакъв случай не възприемайте дадената Ви чрез сайта информация като абсолютно достоверна и правилна, дори и същата да се окаже такава.
Данни на Фрамар ООД:
  • Фрамар ООД, ЕИК: 123732525, Стара Загора, ул. Петър Парчевич № 26, телефон: 0875 / 322 000, e-mail: office@framar.bg
  • За контакт
  • Borika
  • MasterCard
  • mastercard securecode
  • Visa
  • verified by visa
Информация:
  • Общи условия
  • Политика за поверителност
  • Политика за използване на бисквитки
  • Право на отказ от договора
  • Рекламации
  • Доставка
  • Плащания
  • Отстъпки за регистрирани клиенти
  • Промоции и безплатна доставка
  • Често задавани въпроси
  • Карта на сайта
  • При възникване на спор, свързан с покупка онлайн, можете да ползвате сайта ОРС
  • Български Фармацевтичен съюз
  • Изпълнителна агенция по лекарствата
  • Комисия за защита на потребителите
  • Министерство на здравеопазването
БДА NextGenerationEU DMCA.com Protection Status
© 2007 - 2025 Аптеки Фрамар. Всички права запазени! Framar.bg във Facebook
Изработка на уеб сайт от Valival