Мариновано пържено пиле
Необходими продукти:
- 1 цяло пиле
- 4 чаени чаши пълномаслено кисело мляко
- 1 чаена чаша кокосово мляко
- 2 пресовани скилидки чесън
- 2 чаени лъжички пушен червен пипер
- 4 чаени чаши брашно
- 1 чаена чаша натурално нишесте
- 1 чаена лъжичка бял пипер
- 4 супени лъжици царевично брашно
- сол на вкус
- мазнина за пържене
- гарнитура по избор
Начин на приготвяне:
В голяма тенджера налейте вода и сварете пилето. Извадете и го охладете. В купа сложете млеката, чесъна и червения пипер. Разбъркайте сместа, сложете месото в тава, покрийте с млечния сос и мариновайте за една нощ.
На другия ден оваляйте пилето в смес от брашно, царевично брашно, нишесте и бял пипер.
Покрийте месото добре от всички страни и загрейте повече мазнина. Изпържете на среден огън за 15-20 минути и отцедете.
Поднесете пилешкото, акомпанирано с гарнитура по ваш избор и по желание поръсете с лимонов сок.
Бон Апети!
За framar.bg: Русиана Михайлова
Източник: wistedfood.co.uk
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ПИЛЕШКО МЕСО СЪС ЗЕЛЕНЧУЦИ 190 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ПИЛЕ С МАКАРОНИ И ДОМАТЕН СОС 190 г
МАТИСЪН ПИЛЕШКИ КОСТЕН БУЛЬОН 400 г MT3013
ХИП ПЮРЕ ЗЕЛЕНЧУЦИ С ОРИЗ И ПИЛЕШКО МЕСО 125 г 6253
ХИП ПЮРЕ БИО ЗЕЛЕНЧУЦИ И МАКАРОНИ С ПИЛЕШКО МЕСО 220 г 6803
ХИП ПЮРЕ БИО ДОМАТИ И КАРТОФИ С ПИЛЕШКО МЕСО 220 г 6510
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Пилешко месо – хранителен състав, ползи и вреди за здравето
- Пилешки дробчета с лук
- Пържен пикантен алабаш
- Задушено пиле с картофи
- Пържени пилешки трътки с подправки
- Пържени чушки с чесън и магданоз
- Пилешки късчета, запечени със сладки картофи и броколи
- Месо на токачка
- Задушено пилешко с лук и моркови (на фурна)
- Това пиле е черно дори в костите, месото и органите си!
Коментари към Мариновано пържено пиле