Хрупкави свински котлети
Необходими продукти:
- 500 грама сладки картофи, нарязани на едро
- 2 супени лъжици зехтин
- 4 свински котлета
- 40 грама брашно
- 90 грама галета
- 2 супени лъжици копър, нарязан на ситно
- 2 супени лъжици пресен магданоз, нарязан на ситно
- 2 яйца, леко разбити
- 125 милилитра олио
- 250 грама зелен боб, бланширан
- 2 супени лъжици винен оцет
- сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
- Загрейте фурната до 190 градуса.
- Разпределете картофите в тава, покрита с алуминиево фолио, поръсете ги с 1 супена лъжица зехтин и печете около 25 минути, докато омекнат.
- През това време пригответе свинските пържоли, като първо ги изтъните с чук за месо до дебелина 2 сантиметра.
- Поставете брашното в чиния.
- В друга чиния смесете галетата с копъра и магданоза.
- Потопете котлетите от двете страни в брашното, изтърсете излишъка, потопете в яйце и след това в галета. Притиснете с ръце, за да полепне плътно панировката.
- Загрейте олиото в голям тиган на средно силен огън и запържете пържолите за около 2-3 минути от всяка страна до златисто кафяв цвят и хрупкава коричка.
- В голяма купа смесете бланширания зелен фасул със сладките картофи. Поръсете с останалия зехтин и винения оцет, подправете със сол и черен пипер и разбъркайте.
- Поднесете свинските котлети топли, гарнирани с картофената салата.
Приятен апетит!
Снимка: taste.com.au
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Свинско с домати и лук на фурна
- Пържено свинско със стар лук
- Свинско бон филе с плънка от гъби и лук
- Свински пържоли с гъби в сметанов сос
- Пилешко филе с мед и лимон
- Печено свинско филе с домати, кашкавал и чесън
- Свинско месо – хранителен състав, ползи и вреди за здравето
- Свинско с кисело зеле и картофи
- Свински пържоли с топено сирене и майонеза
- Свинска супа с ориз
Коментари към Хрупкави свински котлети