Хлебчета с домат и сирене
Необходими продукти
За тестото:
3 - 3,5 ч. ч. брашно
1 ч. ч. вряща вода
4 с. л. растително олио
1 ч. л. захар
1 ч. л. сол
За плънката:
5 домата
200 г сирене (или извара)
2 скилидки чесън
магданоз
сол
Начин на приготвяне:
Нарежете доматите на кръгчета, а сиренето просто намачкайте с вилицата. Намачкайте чесъна, магданоза накълцайте на ситно. Смесете сиренето, чесъна и магданоза, разбъркайте. Сложете солта и захарта във врящата вода, добавете олиото, след това брашното. Замесете тесто, което оставете за около половин час да си "почине". Разделете го на две части. Разточете едната от тях тънко и подредете върху нея кръгчетата домати на разстояние 2 - 3 см едно от друго. Върху всяко от тях сложете от сиренето с подправките, след това поставете отгоре тънък лист от втората част тесто. Вземете чаша с подходящ диаметър и с нея изрежете тестото около доматите. Работете внимателно.
Изпържете хлебчетата в силно нагорещено олио от двете страни до получаването на хрупкава коричка. След това извадете закуските върху хартиена кърпа, за да се отцеди излишната мазнина.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ПЕСЕНТА НА ХЛЯБА - РОБИН СЛОУН - СИЕЛА
МИЛАН ТЕСТО ЗА МОДЕЛИРАНЕ 10 ЦВЯТА 85 г 6606020020
МИЛАН ТЕСТО ЗА МОДЕЛИРАНЕ С БЛЕСТЯЩ ЕФЕКТ 5 ЦВЯТА 142 г 6606020021
МИЛАН ТЕСТО ЗА МОДЕЛИРАНЕ FUNNY FACES 4 ЦВЯТА 116 г 6606020047
МИЛАН ИНСТРУМЕНТИ И ТЕСТО ЗА МОДЕЛИРАНЕ КУКИНГ ТАЙМ 8 ЦВЯТА 59 г 6606020048
МИЛАН ИНСТРУМЕНТИ И ТЕСТО ЗА МОДЕЛИРАНЕ ICE CREAM AND WAFFLES 6 ЦВЯТА 59 г 6606020049
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Как се прави котидж сирене и за какво е полезно
- Домат със захар и други народни рецепти при възпален пръст
- Защо се свиват листата на доматите и как да се справим с това
- Домат
- Използвайте утайка от кафе за подхранване на доматите
- Как да постигнем високи добиви на домати в оранжерия
- За да се пукне цирея, наложете върху него тесто от сапун и белтък
- Как правилно да замразим различните видове тесто
- Домати - състав, полезни свойства и противопоказания
- Бирена панировка за кашкавал и сирена
Коментари към Хлебчета с домат и сирене