Начало Хранене Рецепти Предястия Топли Хлебно ньоки с бекон

Хлебно ньоки с бекон

Хлебно ньоки с бекон - изображение

Необходими продукти:

  • 500 грама стар хляб
  • 200 милилитра прясно мляко
  • 1 глава лук
  • 100 грама бекон
  • 3 супени лъжици краве масло
  • 3 супени лъжици брашно
  • 2 яйца
  • 3 супени лъжици магданоз
  • сол, индийско орехче, черен пипер


Начин на приготвяне:

Нарежете хляба на кубчета със страна 1 сантиметър, залейте ги с прясното мляко за 15 минути.

Междувременно накълцайте лука, изпържете го за 7 минути в маслото, добавете наситнения магданоз, разбъркайте и отстранете съда от котлона.

Разбийте двете яйца с подправки на вкус, бекона нарежете на кубчета, изсипете при лука с магданоза, добавете хляба и разбъркайте до еднородност.

Тестото трябва да бъде гъсто. Ако се получи много течно, добавете пресято брашно.

Сложете около 2 литра вода да кипне, подсолете я. С мокри ръце направете малки топчета от тестото и ги пуснете във врящата течност. Гответе ги на слаб огън в продължение на 20 минути.

Поднесете като гарнитура към месни ястия със сос.

Да ви е вкусно!


За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: rerecept.ru

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиЛайфстайлЗдравни съветиЛюбопитноСнимкиВидеоХранене при...Храни и ястияНовиниДиетиИнтервюта