Хлебно ньоки с бекон

Необходими продукти:
- 500 грама стар хляб
- 200 милилитра прясно мляко
- 1 глава лук
- 100 грама бекон
- 3 супени лъжици краве масло
- 3 супени лъжици брашно
- 2 яйца
- 3 супени лъжици магданоз
- сол, индийско орехче, черен пипер
Начин на приготвяне:
Нарежете хляба на кубчета със страна 1 сантиметър, залейте ги с прясното мляко за 15 минути.
Междувременно накълцайте лука, изпържете го за 7 минути в маслото, добавете наситнения магданоз, разбъркайте и отстранете съда от котлона.
Разбийте двете яйца с подправки на вкус, бекона нарежете на кубчета, изсипете при лука с магданоза, добавете хляба и разбъркайте до еднородност.
Тестото трябва да бъде гъсто. Ако се получи много течно, добавете пресято брашно.
Сложете около 2 литра вода да кипне, подсолете я. С мокри ръце направете малки топчета от тестото и ги пуснете във врящата течност. Гответе ги на слаб огън в продължение на 20 минути.
Поднесете като гарнитура към месни ястия със сос.
Да ви е вкусно!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: rerecept.ru
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Пилешки рулца с пълнеж от топено сирене в бекон
- Ръжен хляб – състав, здравословни ползи и недостатъци
- Пълнени пилешки гърди в бекон
- Руладини с бекон на фурна
- Пълнозърнестият хляб е най-полезен
- Пилешки хапки със сирене крема в бекон
- Пълнен хляб с чесново масло и кашкавал
- Консумирайте препечени филийки със зехтин при гастрит
- Двуседмична диета с хляб
- Как да приготвим хрупкав бекон в микровълнова
Коментари към Хлебно ньоки с бекон