Вкусни хлебчета с бекон и кашкавал

Необходими продукти:
За тестото:
- 7 грама мая на прах
- 2 супени лъжици пудра захар
- 1 чаена чаша топла вода
- 3 чаени чаши брашно
- 1 чаена лъжичка сол
- 1 супена лъжица зехтин
- 1 яйце, леко разбито
За плънката:
- 300 грама бекон, нарязан на кубчета и запечен на тиган
- 100 грама настърган кашкавал
За поръсване:
- 1/2 чаена чаша настърган кашкавал
- 1/2 чаена чаша шунка, нарязана на кубчета
Начин на приготвяне:
- В купа смесете маята, захарта и водата. Разбъркайте и оставете сместа да престои в продължение на 10 минути, докато "кипне".
- Поставете брашното в голяма купа и добавете солта.
- Прибавете сместа с маята и зехтина и замесете гладко тесто. Добавете малко брашно, ако тестото продължава да лепне.
- Покрийте купата и оставете тестото да втаса на топло за около 1 час, докато удвои размера си.
- Разделете тестото на 8 равни части и от всяка оформете плоска пита.
- Разпределете кашкавала и бекона и запечатайте срещуположните краища на тестото.
- Намажете хлебчетата с яйце и поръсете с кашкавал и шунка.
- Подредете ги в подмазана с масло тавичка и покрийте с чиста памучна кърпа. Оставете ги да престоят около 30 минути.
- Печете в предварително загрята до 180 градуса фурна за 20-25 минути до златисто кафяв цвят.
- Поднесете хлебчетата топли, за да се насладите на разтопения кашкавал.
Приятен апетит!
Снимки: recipetineats.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Ръжен хляб – състав, здравословни ползи и недостатъци
- Пилешки рулца с пълнеж от топено сирене в бекон
- Тутманик
- Руладини с бекон на фурна
- Пълнени пилешки гърди в бекон
- Лаваш с плънка от шунка и кашкавал
- Пълнен хляб с чесново масло и кашкавал
- Консумирайте препечени филийки със зехтин при гастрит
- Как правилно да замразим различните видове тесто
- Тиквички на фурна с домати и картофи
Коментари към Вкусни хлебчета с бекон и кашкавал