Хавайска пица
Необходими продукти:
За тестото:
250 мл вода
450 гр брашно
1 с. л. зехтин
1 1/2 ч. л. сол
1 ч. л. захар
1 ч. л. суха мая (бързодействаща - която се добавя веднага в брашното)
За плънката:
400 гр шунка
300 гр консервиран ананас
250 грама сирене (най-добре да използвате Моцарела)
3 скилидки чесън
За соса:
6 с. л. кетчуп
2 с. л. майонеза
сухи орегано и босилек
1 ч. л. смлян черен пипер
Начин на приготвяне:
Плънката: Нарежете на кубчета ананаса и шунката.
Сосът се прави като смесите всички съставки.
Тестото: Смесете продуктите, замесете тесто, покрийте го с кърпа и сложете в хладилник за 50-60 минути. След това го разделете на 2 части - ще получите 2 пици. Разточете тестото, то не трябва да бъде много дебело. Разстелете го в тава и намажете с 3 с. л. сос. Сложете го във фурната за 8-10 минути при 180 градуса. След това извадете, отново намажете със соса и разпределете плънката. Поръсете с чесън и настъргано сирене. Поставете във фурната за още 10 минути при същите градуси. Нарежете и поднесете!
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Пици
- Как се прави котидж сирене и за какво е полезно
- Здравословна черна пица
- Лаваш с плънка от шунка и кашкавал
- Печено сирене Халуми с билкова коричка
- Как правилно да замразим различните видове тесто
- Мариновано овче сирене с босилек
- Сос от сирена с прясно мляко и лук
- Тесто за най-вкусните пици и мекици
- Мус от крема сирене с краставици и копър
- Тутманик
Коментари към Хавайска пица