Тръбички от лаваш със сирене, маслини и шунка
Необходими продукти
По принцип може да използвате всичко, което обичате или което се намира в хладилника ви. Количествата също определете сами според предпочитанията си и желания брой порции.
Предлагаме следния вариант:
4 листа готов хляб лаваш
50 грама сирене или кашкавал по ваш вкус
200 грама шунка (или предпочитан колбас)
2 големи домата
маслини
2 яйца
1 скилидка чесън
1 супена лъжица растителна мазнина
пресен магданоз
сол и черен пипер
Начин на приготвяне:
Нарежете на ситно шунката и доматите, маслините на парченца, магданоза накълцайте, чесъна намачкайте с помощта на преса, а кашкавала/сиренето настържете на едро ренде. Смесете всички продукти, сложете жълтъците на яйцата, сол и пипер на вкус.
Нарежете четирите листа на еднакви триъгълници и сложете върху всеки от тях по малко от получената плънка. Навийте тръбички, като намажете краищата на тестото с леко разбитите белтъци. След това изпържете до златисто от двете страни в нагорещеното олио. Готовото предястие сложете върху хартиени салфетки, за да се отцеди излишната мазнина.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ХИП БИО ПЮРЕ МАКАРОНИ С ШУНКА И ЗЕЛЕНЧУЦИ 220 г 6540
МИЛАН ТЕСТО ЗА МОДЕЛИРАНЕ 10 ЦВЯТА 85 г 6606020020
МИЛАН ТЕСТО ЗА МОДЕЛИРАНЕ С БЛЕСТЯЩ ЕФЕКТ 5 ЦВЯТА 142 г 6606020021
МИЛАН ТЕСТО ЗА МОДЕЛИРАНЕ FUNNY FACES 4 ЦВЯТА 116 г 6606020047
МИЛАН ИНСТРУМЕНТИ И ТЕСТО ЗА МОДЕЛИРАНЕ КУКИНГ ТАЙМ 8 ЦВЯТА 59 г 6606020048
МИЛАН ИНСТРУМЕНТИ И ТЕСТО ЗА МОДЕЛИРАНЕ ICE CREAM AND WAFFLES 6 ЦВЯТА 59 г 6606020049
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Лаваш Дина е носталгия по детството и желание за експеримент, потвърдено успешен
- Костилките от маслини прочистват червата
- Как се прави котидж сирене и за какво е полезно
- Късана баница от лаваш със сирене, яйца и прясно мляко
- Маслини – състав, здравни ползи и противопоказания
- Пица от лаваш с 4 сирена (на тиган)
- Лаваш с плънка от шунка и кашкавал
- Руло от лаваш с картофено пюре и кайма
- Салата от маслини и лук
- Банички от лаваш с плънка от яйце и кашкавал
Коментари към Тръбички от лаваш със сирене, маслини и шунка