Тръбички от лаваш със сирене, маслини и шунка

Необходими продукти
По принцип може да използвате всичко, което обичате или което се намира в хладилника ви. Количествата също определете сами според предпочитанията си и желания брой порции.
Предлагаме следния вариант:
4 листа готов хляб лаваш
50 грама сирене или кашкавал по ваш вкус
200 грама шунка (или предпочитан колбас)
2 големи домата
маслини
2 яйца
1 скилидка чесън
1 супена лъжица растителна мазнина
пресен магданоз
сол и черен пипер
Начин на приготвяне:
Нарежете на ситно шунката и доматите, маслините на парченца, магданоза накълцайте, чесъна намачкайте с помощта на преса, а кашкавала/сиренето настържете на едро ренде. Смесете всички продукти, сложете жълтъците на яйцата, сол и пипер на вкус.
Нарежете четирите листа на еднакви триъгълници и сложете върху всеки от тях по малко от получената плънка. Навийте тръбички, като намажете краищата на тестото с леко разбитите белтъци. След това изпържете до златисто от двете страни в нагорещеното олио. Готовото предястие сложете върху хартиени салфетки, за да се отцеди излишната мазнина.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Как се прави котидж сирене и за какво е полезно
- Костилките от маслини прочистват червата
- Маслина (европейска)
- Маслини – състав, здравни ползи и противопоказания
- Тутманик
- Хапки от крема сирене и кашкавал със сушени домати и орехи
- Парти хапки от хляб, шунка, кашкавал и маслини
- Консумирайте зелени маслини поради 5 причини
- Екстракт от маслинови листа – ползи и странични ефекти
- Лаваш с плънка от шунка и кашкавал
Коментари към Тръбички от лаваш със сирене, маслини и шунка