Пица от лаваш с 4 сирена (на тиган)

Необходими продукти:
- 100 грама сирене Бри
- 100 грама твърд кашкавал
- 80 грама моцарела
- 60 грама синьо сирене с плесен (Дор Блю)
- 2 тънки кори лаваш
- 2 супени лъжици майонеза
- маслини и магданоз или друга зелена подправка за украса
Начин на приготвяне:
Изрежете корите лаваш според обиколката на тигана, който ще използвате. Необходими са 2 или 3 слоя тесто, за да бъде пицата достатъчно дебела и да не се скъса.
Подмажете дъното на съда с олио и сложете един кръг лаваш, като стените на тигана също да се покрият с тестото. Намажете го с майонеза, покрийте с втора кора, върху която също нанесете майонеза. Може да я замените със заквасена сметана.
Следва ситно настърганият кашкавал, върху него - топчета моцарела, парчета синьо сирене и сирене бри.
Затворете с капак и сложете съда върху слаб огън. Когато сирената се разтопят, пицата е готова.
Сложете я в чиния, украсете с кръгчета маслини, листенца магданоз и да ви е вкусно!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: nakormi.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Пици
- Как се прави котидж сирене и за какво е полезно
- Здравословна черна пица
- Лаваш с плънка от шунка и кашкавал
- Бяла пица с броколи, гъби и млечен сос със сирена
- Пица капрезе с блат от тортила питка
- Хрупкава двойна пица на тиган
- Салата от маслини, сирене и чушки
- Сос от сирена с прясно мляко и лук
- Италианско сирене Пекорино (видовe)
- Панирани хапки от козе и крема сирене
Коментари към Пица от лаваш с 4 сирена (на тиган)