Начало Хранене Рецепти Тестени изделия Пици Пица от лаваш с 4 сирена (на тиган)

Пица от лаваш с 4 сирена (на тиган)

Пица от лаваш с 4 сирена (на тиган) - изображение

Необходими продукти:

  • 100 грама сирене Бри
  • 100 грама твърд кашкавал
  • 80 грама моцарела
  • 60 грама синьо сирене с плесен (Дор Блю)
  • 2 тънки кори лаваш
  • 2 супени лъжици майонеза
  • маслини и магданоз или друга зелена подправка за украса


Начин на приготвяне:

Изрежете корите лаваш според обиколката на тигана, който ще използвате. Необходими са 2 или 3 слоя тесто, за да бъде пицата достатъчно дебела и да не се скъса.

Подмажете дъното на съда с олио и сложете един кръг лаваш, като стените на тигана също да се покрият с тестото. Намажете го с майонеза, покрийте с втора кора, върху която също нанесете майонеза. Може да я замените със заквасена сметана.

Следва ситно настърганият кашкавал, върху него - топчета моцарела, парчета синьо сирене и сирене бри.

Затворете с капак и сложете съда върху слаб огън. Когато сирената се разтопят, пицата е готова.

Сложете я в чиния, украсете с кръгчета маслини, листенца магданоз и да ви е вкусно!


За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: nakormi.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиЛюбопитноЛайфстайлСнимкиЗдравни съветиХрани и ястияНовиниДиетиСпорт