Традиционен ирландски овчарски пай
Необходими продукти:
- 1 чаена лъжица зехтин
- 1 чаена лъжица черен пипер
- 500 грама телешка или агнешка кайма
- 1 голяма глава лук, нарязана на ситно
- 3-4 големи моркова, нарязани
- 1 чаена чаша замразен грах
- 3-4 стръка свежа мащерка, нарязана на ситно
- 2 супени лъжици брашно
- 1 супена лъжица масло
- 1 винена чаша червено вино
- 2 супени лъжици доматена паста
- 2 супени лъжици сос Уорчестър
- 1 чаена чаша пилешки бульон
- около 1 килограм намачкани сварени картофи
- 1 разбито яйце
- настърган пармезан по желание
Начин на приготвяне:
Задушете морковите в зехтина, докато омекнат. Добавете лука и го изпържете за 2-3 минути, след което сложете месото.
Подправете с черен пипер и мащерка.
Изпържете каймата, като я раздробите с шпатула по време на готвенето. Отцедете излишната мазнина от тигана и прибавете маслото и граха.
Поръсете с брашното и разбъркайте.
Сложете доматената паста, виното и соса Уорчестър.
Изчакайте течността да се изпари и сипете бульона. Намалете температурата и варете докато получите гъст сос. Подправете на вкус.
Намазнете подходяща тавичка и изсипете продуктите от тигана. Покрийте каймата с намачканите картофи, намажете с яйце и поръсете с пармезан, ако използвате.
Печете за 20 минути на 200 градуса, докато овчарският пай придобие златиста и хрупкава коричка.
Нарежете и сервирайте.
food.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Рулца от тиквички с кайма, гъби и лук
- Супа от праз
- Макарони с кайма и кашкавал
- Задушено зеле с кайма и картофи
- Рецепти за лозови сарми с телешко месо
- Прясно зеле, задушено с кайма и ориз
- Постен овчарски пай с гъби
- Запечена кайма с кашкавал и сметана
- Пълнено зеле
- Кюфтета от кайма и елда в доматен сос
Коментари към Традиционен ирландски овчарски пай