Солен пай с авокадо и бадемово брашно
Необходими продукти:
за блата:
- 3/4 чаена чаша бадемово брашно
- 1/4 чаена чаша сусам
- 1/4 чаена чаша кокосово брашно
- 1 супена лъжица хуск
- 1 щипка сол
- 3 супени лъжици зехтин или кокосово олио
- 1 яйце
- 1/4 чаена чаша вода
за плънката:
- 2 броя добре узряло авокадо
- 1 чаена чаша майонеза
- 3 яйца
- 2 супени лъжици нарязан на ситно свеж кориандър или магданоз
- 1 червена люта чушка, нарязана на ситно
- 1/2 чаена лъжица лук на прах
- 1/4 чаена лъжица сол
- 115 грама крема сирене
- 150 грама настърган кашкавал (или чедър, моцарела)
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната на 175 градуса.
Разбъркайте всички продукти за блата в кухненски робот, за да се получи топка тесто.
Ако не разполагате с кухненски робот, може да разбъркате с ръце или вилица.
Застелете с хартия за печене кръгла тава (най-добре с падащи стени) с диаметър не повече от 26 сантиметра.
Намазнете хартията и сложете тестото отгоре. С пръсти или намазнена шпатула го разпределете по дъното и стените. Печете 10-15 минути.
Почистете авокадото и го нарежете. Смесете го с всички останали продукти и изсипете върху запечения блат.
Изравнете и допечете още 35 минути.
Охладете няколко минути и сервирайте със свежа зелена салата.
Източник:
dietdoctor.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Бърз солен кекс със сирене и кисело мляко
- Солен кекс с шунка и кашкавал
- Солен кекс с шунка, маслини, кисели краставички и кашкавал
- Царевичен солен кекс с маслини и ароматно масло
- Солен кекс с извара и сирене
- Портокалова пита-флан с ядливи цветя
- Бърз кекс с извара и масло
- Кекс от киноа и овесени ядки с ленено семе и сушени кайсии
- Солен кекс със сирене и копър
- Тиквен пай
Коментари към Солен пай с авокадо и бадемово брашно