Кекс от кайма с плънка от ориз и гъби
Необходими продукти:
- 400 грама свинска кайма
- 1 яйце
- 2 глави лук
- 1 морков
- 1 неголям морков
- 100 грама ориз
- 100 грама холандско сирене
- 100 грама изпържени гъби
- 2 филии хляб
- заквасена сметана за намазване
- сол и пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Изпържете нарязаните лук (едната глава) и морков, прибавете гъбите (които сте изпържили предварително) и ориза. Подправете на вкус със сол и черен пипер, залейте с вода и нека сместа остане върху котлона до готовност на продуктите. Оставете да се охлажда и се заемете с каймата.

Първо изпържете втората глава лук, сложете при каймата и чукнете яйцето. Сложете накиснатите във вода и отцедени от нея филии хляб. Подправете и омесете.

Настърганото холандско сирене изсипете при вече охладения ориз.

По дъното и стените на подходяща форма разпределете 2/3 от каймата, придавайки форма на кошница.
В средата изсипете оризовата плънка и заравнете.

Покрийте с останалата кайма, прищипете краищата, за да се съединят основата и повърхностният слой. Последния намажете със заквасена сметана.

Изпечете кекса в загрята при 190 градуса фурна в продължение на 30-40 минути.

Когато бъде готов, изчакайте да се охлади малко и тогава извадете от съда.

Разрежете и поднесете.

Да ви е вкусно!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: nyam.ru
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Бърз солен кекс със сирене и кисело мляко
- Солен кекс с шунка и кашкавал
- Солен кекс със сирене и копър
- Кекс от киноа и овесени ядки с ленено семе и сушени кайсии
- Солен кекс с извара и сирене
- Солен кекс от хляб с бекон и кашкавал
- Мъфини в кошничка от хляб с бекон, яйца и кашкавал
- Солен кекс с шунка, маслини, кисели краставички и кашкавал
- Солен кекс с извара, тиквички и копър
- Кашкавалени кексчета с кисело мляко и зеленчуци (без яйца)
Коментари към Кекс от кайма с плънка от ориз и гъби