Веган овчарски пай
Необходими продукти:
- 1 супена лъжица олио
- 1 праз, нарязан
- 2 моркова, нарязани на ситно
- 150 рама гъби, нарязани
- 1 голяма скилидка чесън
- 3 листа градински чай, нарязани
- 3 стръка мащерка, нарязани
- 1 консерва от 400 грама зелена леща, изцедена
- 1 консерва от 400 грама нарязани домати
- 200 милилитра зеленчуков бульон
- 200 милилитра червено вино
- 1 супена лъжица сос Уорчестър по желание
- 1 супена лъжица соев сос
- 1 чаена лъжица лют пипер на люспи
- 1 чаена лъжица захар
- сол и прясно смлян черен пипер
За покриване:
- 2 сладки картофа, нарязани на кубчета
- 2 обикновени картофа, нарязани на кубчета
- 1/2 малка глава карфиол, на розички
- малка бучка масло (около 1 супена лъжица)
- 1 супена лъжица пармезан, настърган, по желание
Начин на приготвяне:
За пълнежа сложете олиото да се загрее в тиган. Запържете в него праза, докато омекне.
Добавете морковите, гъбите, чесъна и гответе около 4-5 минути.
Прибавете мащерката и градинския чай, доматите, лещата, бульона, виното и разбъркайте. След като сместа заври, намалете температурата и оставете да къкри 20 минути.
През това време варете картофите за 10-12 минути. Прибавете при тях карфиола и доварете за още 10 минути, докато всички продукти омекнат.
Изцедете зеленчуците и ги върнете в тенджерата.
Добавете маслото, подправете със сол и пипер и намачкайте.
Смесете соса Уорчестър, соевия сос, лютия пипер и захарта и ги добавете към плънката в края на готвенето. Варете още 2-3 минути и свалете от котлона и подправете със сол и черен пипер.
Пълнежът изсипете в тава и покрийте с картофите. Поръсете с пармезан и печете 20 минути до златисто на 200 градуса.
За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: bbc.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ОРГАНИЧЕН ВИТАМИН D капсули 400 IU * 60 VIRIDIAN
СИНБИОТИК ДЕЙЛИ + ЧЕРВЕНА БОРОВИНКА капсули * 30 VIRIDIAN
НАУ ФУДС ТРИ - ХРОМ И КАНЕЛА капсули 500 мкг * 90
ДЖАРОУ ФОРМУЛАС ВИТАМИН С + ЦИТРУСОВИ БИОФЛАВОНОИДИ таблетки 750 мг * 100
ЗОЯ БИО ПРОТЕИН ОТ ТИКВЕНО СЕМЕ 250 гр.
САМБУКУС ОРГАНИК сироп 120 мл NATURE'S WAY
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от зърнени и бобови култури
- Пай с пуешко месо
- Копривен пай с гъби и кедрови ядки
- Отслабване и детоксикация чрез суровоядство
- Веган майонеза от нахут
- Веган майонеза от кашу
- Брауни бонбони с ядки и фурми
- Рибен пай със зеленчуци
- Шоколадова веган торта с киноа и авокадо
- 6 често допускани грешки при приготвяне на тесто за пай
- Пай есенни листа с ябълки, орехи и карамел
Коментари към Веган овчарски пай