Топла зеленчукова салата с леща
Необходими продукти:
1 чаена чаша леща
2 супени лъжици ябълков оцет
4 супени лъжици олио
1 глава лук
2 стръка целина
1/2 сладка червена чушка
листа зелена салата
3 супени лъжици вода
1 чаена лъжица сух риган
1/2 чаена лъжица сол
щипка смлян черен пипер
Начин на приготвяне:
Сварете лещата до готовност, след което отцедете течността.
Сгорещете в тиган 2 супени лъжици олио и в него изпържете ситно нарязаните лук и целина в продължение на 7 минути, като разбърквате.
След това добавете чушките, нарязани на кубчета, поръсете със сух риган, сол и смлян черен пипер. Налейте 3 супени лъжици вода и нека зеленчуците се задушават на бавен огън 10 минути, след което изключете котлона.
Добавете лещата, налейте оцета и останалото олио. Подправете със сол, смлян черен пипер на вкус и друго по избор, затоплете малко всичко.
Сложете листа зелена салата на дъното на подходяща чиния, а върху тях изсипете лещата със зеленчуците.
Поднесете веднага.
Добър апетит!
Снимки: edimdoma.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ХИМАЛАЯ ИЗМИВАЩ ЕКСФОЛИАНТ ЗА ЛИЦЕ 150 мл
БРАШНО ОТ ЧЕРВЕНА ЛЕЩА 350 г ЗДРАВЕ ЗА ВАС
БЕСТ ДЖОЙ СПРЕЙ ЗА ГОТВЕНЕ КОКОС 250 мл
БЕСТ ДЖОЙ СПРЕЙ ЗА ГОТВЕНЕ КОКОС 100 мл
БЕСТ ДЖОЙ СПРЕЙ ЗА ГОТВЕНЕ КОКОС 500 мл
МЕЛИСА ЕНД ДЪГ ДЪРВЕН САЛАТЕН КОМПЛЕКТ 19310
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Салати
- Зеленчукови салати
- Какви са ползите и вредите от консумацията на леща
- Полезни и вредни свойства на марулята
- Алкална диета
- Как да сварим правилно лещата
- Салата айсберг - състав и полезни свойства
- Диета със салати за отслабване (6 рецепти)
- Как да отслабнем с леща (примерно меню)
- Как да изберем най-доброто авокадо на пазара?
- Как и колко да варим различните зеленчуци
- Приложете рецепта с мая за подхранване на всички зеленчуци в градината
Коментари към Топла зеленчукова салата с леща