Френски дресинг за зеленчукова салата

Необходими продукти:
парче лук шалот
2 с. л. винен оцет
0,25 ч. л. сол
0,5 ч. л. горчица
50 мл зехтин
Начин на приготвяне:
Смесете в купа солта, оцета и нарязания на ситно лук, оставете да престои около 10 минути. След това прибавете горчицата, зехтина и разбъркайте добре. Опитайте на вкус и ако сосът ви се стори прекалено остър, сложете още малко зехтин и сол. Ако желаете, може да добавите смлени (или ситно нарязани) зелени подправки, които се слагат непосредствено преди поднасянето, за да запазят аромата си.
Сосът се съхранява до 8 часа на стайна температура.
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ОСТРОВИТ СОС ЧЕРЕША 350 мл
ОСТРОВИТ СОС ШОКОЛАД И ЧЕРЕША 350 мл
ОСТРОВИТ СОС ШОКОЛАД 350 мл
АРОМАНДИСЕ ЯПОНСКИ КЪРИ СОС 90 г
НовАРОМАНДИСЕ СОС ТАЙ С КЪРИ 90 г
НовБЕСТ ДЖОЙ СПРЕЙ ЗА ГОТВЕНЕ КОКОС 250 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Сосове, сиропи, глазури и подправки
- Други сосове и подправки
- Салата с нахут, мента, репички, сирене и зеленчуци
- Печено филе от сьомга със салца от авокадо
- Зеленчукова салата с маслинова паста и извара
- Печени зеленчуци с гарам масала
- Вегетарианска пица
- Чеснова майонеза със зехтин
- Зеленчукова запеканка
- Салата с чери домати, маслини и кедрови ядки
- Здрави и красиви с Деси: Зеленчукови рулца с гуакамоле
- Гювеч със зеленчуци, наденица и вино
Коментари към Френски дресинг за зеленчукова салата