Френски дресинг за зеленчукова салата

Необходими продукти:
парче лук шалот
2 с. л. винен оцет
0,25 ч. л. сол
0,5 ч. л. горчица
50 мл зехтин
Начин на приготвяне:
Смесете в купа солта, оцета и нарязания на ситно лук, оставете да престои около 10 минути. След това прибавете горчицата, зехтина и разбъркайте добре. Опитайте на вкус и ако сосът ви се стори прекалено остър, сложете още малко зехтин и сол. Ако желаете, може да добавите смлени (или ситно нарязани) зелени подправки, които се слагат непосредствено преди поднасянето, за да запазят аромата си.
Сосът се съхранява до 8 часа на стайна температура.
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
БИОТЕЧ ZERO СОС 350 мл
ОСТРОВИТ СОС ЧЕРЕША 350 мл
ОСТРОВИТ СОС ШОКОЛАД И ЧЕРЕША 350 мл
ОСТРОВИТ СОС ШОКОЛАД 350 мл
БЕСТ ДЖОЙ СПРЕЙ ЗА ГОТВЕНЕ КОКОС 250 мл
БЕСТ ДЖОЙ СПРЕЙ ЗА ГОТВЕНЕ КОКОС 100 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Сосове, сиропи, глазури и подправки
- Други сосове и подправки
- Полезни и вредни свойства на марулята
- Салата айсберг - състав и полезни свойства
- Сос Бъфало
- Диета със салати за отслабване (6 рецепти)
- Как и колко да варим различните зеленчуци
- Как да изберем най-доброто авокадо на пазара?
- Накиснете листата от глухарче във вода, за да премахнете горчивия им вкус
- Как да намалим консумацията на пестициди, съдържащи се в плодовете и зеленчуците?
- Гарум - римският сос, служещ за подправка и лекарство
- Кашкавален сос Бешамел
Коментари към Френски дресинг за зеленчукова салата