Начало Хранене Рецепти Предястия Студени Веган салата от сотирана леща с чушки и чесън

Веган салата от сотирана леща с чушки и чесън

Веган салата от сотирана леща с чушки и чесън - изображение

Необходими продукти:


  • 1 чаена чаша леща, почистена и накисната във вода
  • 2 нарязани скилидки чесън
  • 1 чаена лъжичка настърган джинджифил
  • 1/2 нарязана зелена чушка
  • 1/2 чаена лъжичка кориандър (зърна)
  • 1/2 чаена лъжичка черен пипер на зърна
  • сок от половин лимон
  • сол според вкуса ви
  • 1 супена лъжица сусамово масло
  • 1 супена лъжица зехтин
  • 1-2 стръка пресен кориандър, нарязан ситно

 

Начин на приготвяне:

 

В тенджера налейте двата вида мазнина и я сгорещете. Запържете нарязаните чесън и чушки, разбъркайте и подправете с джинджифила, лимоновия сок и сол според вкуса ви. Отцедете и добавете лещата.

Разбъркайте и след 2 минути овкусете с кориандър и черен пипер на зърна. Налейте една чаена чаша вода и оставете сместа да ври на слаб огън докато течността се редуцира.

Свалете от котлона, разсипете порции, поръсете с пресен кориандър или магданоз и поднесете салатата студена.

Да ви е вкусно!

За framar.bg: Русиана Михайлова

Източник: www.chefpriyanka.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиЗдравни съветиХрани и ястияЛюбопитноДиетиБотаникаНовиниСнимки