Начало Хранене Рецепти Салати Със зеленчуци Топла салата с леща, ябълка и наденица

Топла салата с леща, ябълка и наденица

Топла салата с леща, ябълка и наденица - изображение

Необходими продукти:

  • 4 супени лъжици зехтин
  • 2 супени лъжици бял винен оцет
  • 1 супена лъжица дижонска горчица
  • 3 сурови наденици (почистени от обелката)
  • 3 скилидки чесън, накълцани на ситно
  • 2 чаени чаши сготвена леща (или от консерва)
  • 1 малка глава фенел (нарязан на тънки полумесеци)
  • 1 ябълка (нарязана на тънки филийки)
  • 2 стръка целина (нарязани)
  • 6 чаени чаши рукола или друг зелено листен зеленчук по избор

Начин на приготвяне:

Пригответе дресинга от 3 лъжици зехтин, смесени с оцета, горчицата и подправете със сол и пипер.

Загрейте останалата 1 лъжица зехтин в тиган и запържете наденицата, като я накъсате на малки парченца до готовност. Сложете чесъна, лещата и оставете на тигана за 2 минути.

Добавете 5 лъжици от дресинга, фенела, ябълката и целината. Разбъркайте и поднесете върху руколата.

За framar.bg: Данна Панджарова
Източник: eatingwell.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиЗдравни съветиХрани и ястияЛюбопитноДиетиБотаникаНовиниСнимки