Топла салата с леща, ябълка и наденица

Необходими продукти:
- 4 супени лъжици зехтин
- 2 супени лъжици бял винен оцет
- 1 супена лъжица дижонска горчица
- 3 сурови наденици (почистени от обелката)
- 3 скилидки чесън, накълцани на ситно
- 2 чаени чаши сготвена леща (или от консерва)
- 1 малка глава фенел (нарязан на тънки полумесеци)
- 1 ябълка (нарязана на тънки филийки)
- 2 стръка целина (нарязани)
- 6 чаени чаши рукола или друг зелено листен зеленчук по избор
Начин на приготвяне:
Пригответе дресинга от 3 лъжици зехтин, смесени с оцета, горчицата и подправете със сол и пипер.
Загрейте останалата 1 лъжица зехтин в тиган и запържете наденицата, като я накъсате на малки парченца до готовност. Сложете чесъна, лещата и оставете на тигана за 2 минути.
Добавете 5 лъжици от дресинга, фенела, ябълката и целината. Разбъркайте и поднесете върху руколата.
За framar.bg: Данна Панджарова
Източник: eatingwell.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ХИМАЛАЯ ИЗМИВАЩ ЕКСФОЛИАНТ ЗА ЛИЦЕ 150 мл
АРОМАНДИСЕ БЕЗГЛУТЕНОВИ ДИЕТИЧНИ СПИРАЛИ ОТ БРАШНО ОТ КОНДЖАК И КОРАЛОВА ЛЕЩА 200 г
ПРОМОБЕСТ ДЖОЙ СПРЕЙ ЗА ГОТВЕНЕ КОКОС 250 мл
БЕСТ ДЖОЙ СПРЕЙ ЗА ГОТВЕНЕ КОКОС 100 мл
БЕСТ ДЖОЙ СПРЕЙ ЗА ГОТВЕНЕ КОКОС 500 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Салати
- Зеленчукови салати
- Какви са ползите и вредите от консумацията на леща
- Салата от печени патладжани и пресни домати с чесън и лук
- Салата айсберг - състав и полезни свойства
- Как да сварим правилно лещата
- Салата от печен патладжан, домати и прясна моцарела
- Как да отслабнем с леща (примерно меню)
- Диета със салати за отслабване (6 рецепти)
- Консумирането на леща държи нивата на кръвната захар под контрол
- Как да си направим кълнове по най-лесния начин?
- Панцанела - италианска салата от домати и препечен хляб
Коментари към Топла салата с леща, ябълка и наденица