Топла салата с леща, ябълка и наденица
Необходими продукти:
- 4 супени лъжици зехтин
- 2 супени лъжици бял винен оцет
- 1 супена лъжица дижонска горчица
- 3 сурови наденици (почистени от обелката)
- 3 скилидки чесън, накълцани на ситно
- 2 чаени чаши сготвена леща (или от консерва)
- 1 малка глава фенел (нарязан на тънки полумесеци)
- 1 ябълка (нарязана на тънки филийки)
- 2 стръка целина (нарязани)
- 6 чаени чаши рукола или друг зелено листен зеленчук по избор
Начин на приготвяне:
Пригответе дресинга от 3 лъжици зехтин, смесени с оцета, горчицата и подправете със сол и пипер.
Загрейте останалата 1 лъжица зехтин в тиган и запържете наденицата, като я накъсате на малки парченца до готовност. Сложете чесъна, лещата и оставете на тигана за 2 минути.
Добавете 5 лъжици от дресинга, фенела, ябълката и целината. Разбъркайте и поднесете върху руколата.
За framar.bg: Данна Панджарова
Източник: eatingwell.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ХИМАЛАЯ ИЗМИВАЩ ЕКСФОЛИАНТ ЗА ЛИЦЕ 150 мл
БРАШНО ОТ ЧЕРВЕНА ЛЕЩА 350 г ЗДРАВЕ ЗА ВАС
БЕСТ ДЖОЙ СПРЕЙ ЗА ГОТВЕНЕ КОКОС 250 мл
БЕСТ ДЖОЙ СПРЕЙ ЗА ГОТВЕНЕ КОКОС 100 мл
БЕСТ ДЖОЙ СПРЕЙ ЗА ГОТВЕНЕ КОКОС 500 мл
МЕЛИСА ЕНД ДЪГ ДЪРВЕН САЛАТЕН КОМПЛЕКТ 19310
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Салати
- Зеленчукови салати
- Какви са ползите и вредите от консумацията на леща
- Как да сварим правилно лещата
- Салата айсберг - състав и полезни свойства
- Салата от моркови, ябълки и червено цвекло с лимонов дресинг
- Салата от маслини и лук
- Как да отслабнем с леща (примерно меню)
- Полезни и вредни свойства на марулята
- Направете 3-дневно пречистване на организма със салата от зеле, цвекло и моркови
- Салата от моркови, цвекло и целина
- Салата от грах с кисели краставички и чесън
Коментари към Топла салата с леща, ябълка и наденица