Топла салата с леща, ябълка и наденица

Необходими продукти:
- 4 супени лъжици зехтин
- 2 супени лъжици бял винен оцет
- 1 супена лъжица дижонска горчица
- 3 сурови наденици (почистени от обелката)
- 3 скилидки чесън, накълцани на ситно
- 2 чаени чаши сготвена леща (или от консерва)
- 1 малка глава фенел (нарязан на тънки полумесеци)
- 1 ябълка (нарязана на тънки филийки)
- 2 стръка целина (нарязани)
- 6 чаени чаши рукола или друг зелено листен зеленчук по избор
Начин на приготвяне:
Пригответе дресинга от 3 лъжици зехтин, смесени с оцета, горчицата и подправете със сол и пипер.
Загрейте останалата 1 лъжица зехтин в тиган и запържете наденицата, като я накъсате на малки парченца до готовност. Сложете чесъна, лещата и оставете на тигана за 2 минути.
Добавете 5 лъжици от дресинга, фенела, ябълката и целината. Разбъркайте и поднесете върху руколата.
За framar.bg: Данна Панджарова
Източник: eatingwell.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Салати
- Зеленчукови салати
- Какви са ползите и вредите от консумацията на леща
- Салата айсберг - състав и полезни свойства
- Полезни и вредни свойства на марулята
- Накиснете листата от глухарче във вода, за да премахнете горчивия им вкус
- Как да отслабнем с леща (примерно меню)
- Как да сварим правилно лещата
- Салата от грах с кисели краставички и чесън
- Свежа салата с рукола и чери домати, поднесена в кошничка от кашкавал
- Салата от маслини и лук
- Топла салата от печен нахут, кейл и сушени домати
Коментари към Топла салата с леща, ябълка и наденица