Салата с леща, аспержи и каперси
Необходими продукти:
- 3/4 чаена чаша зехтин
- 1/4 чаена чаша свеж лимонов сок
- 2 супени лъжици дижонска горчица
- 1 чаена лъжица мед
- 1 чаена лъжица черен пипер
- 1 чаена лъжица сол
- 6 яйца
- 500 грама аспержи, почистени
- 4 чаени чаши чери домати, нарязани на половина
- 5-6 репички, разрязани на 4
- 3 чаени чаши сварена леща
- каперси
- морска сол
Начин на приготвяне:
Смесете зехтина, лимоновия сок, горчицата, меда, пипера и солта в купичка и оставете настрана дресинга.
Сварете яйцата за 7 минути, за да са с твърд жълтък, прехвърлете ги в леденостудена вода, охладете за 5 минути, след което обелете.
Почистените аспержи бланширайте във вряща вода за около 2-3 минути. С решетъчна лъжица ги извадете от горещата вода и ги прехвърлете в купа със студена вода (в нея сложете и кубчета лед). Охладете за 3 минути във водата, след което подсушете с кухненска хартия.
Време е да сглобите салатата.
Използвайте голямо плато, в което подредете доматите, аспержите, яйцата и лещата. Посолете с морска сол, полейте с дресинга и накрая завършете с малко каперси.
Източник:
bonappetit.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ХИМАЛАЯ ИЗМИВАЩ ЕКСФОЛИАНТ ЗА ЛИЦЕ 150 мл
БРАШНО ОТ ЧЕРВЕНА ЛЕЩА 350 г ЗДРАВЕ ЗА ВАС
БЕСТ ДЖОЙ СПРЕЙ ЗА ГОТВЕНЕ КОКОС 250 мл
БЕСТ ДЖОЙ СПРЕЙ ЗА ГОТВЕНЕ КОКОС 100 мл
БЕСТ ДЖОЙ СПРЕЙ ЗА ГОТВЕНЕ КОКОС 500 мл
МЕЛИСА ЕНД ДЪГ ДЪРВЕН САЛАТЕН КОМПЛЕКТ 19310
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Салати
- Зеленчукови салати
- Какви са ползите и вредите от консумацията на леща
- Как да сварим правилно лещата
- Салата айсберг - състав и полезни свойства
- Салата от моркови, ябълки и червено цвекло с лимонов дресинг
- Салата от маслини и лук
- Как да отслабнем с леща (примерно меню)
- Полезни и вредни свойства на марулята
- Направете 3-дневно пречистване на организма със салата от зеле, цвекло и моркови
- Салата от моркови, цвекло и целина
- Салата от грах с кисели краставички и чесън
Коментари към Салата с леща, аспержи и каперси