Топла салата от леща с гъби и киселец
Необходими продукти:
150 грама леща
500 грама гъби
250 грама сладки червени чушки
1 връзка киселец
1 глава салатен лук
1 скилидка чесън
2 супени лъжици олио
5 - 6 супени лъжици соев сос
2 супени лъжици сусам
Начин на приготвяне:
Сварете лещата в продължение на 20 минути в подсолена вода.
Нарежете гъбите на пластинки с ширина от 2,5 сантиметра, чушките - на сламки, лука - на
полукръгчета, чесъна - на кръгчета.
Сгорещете олиото в подходящ съд, изсипете в него гъбите, чесъна, лука и нека се приготвят, докато гъбите придобият златист цвят. След това прибавете чушките, увеличете малко температурата и 5 минути по-късно сложете лещата в съда при останалите продукти, налейте и 3 супени лъжици от соевия сос. Свалете ястието от котлона и оставете за 5 минути, без да затваряте съда с капак.
През това време нарежете на едро листата киселец, смесете го със зеленчуците, прибавете и останалия соев сос.
Прехвърлете готовата салата в подходяща чиния, поръсете със сусам и поднесете.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
СТОП НА ХЪРКАНЕТО капсули * 60 ЕСПАРА
МАГНАЛАБС ТУСИДРЕН сироп 125 мл
НовМАГНАЛАБС МАГНАСЕПТ ДЖИНДЖИФИЛ пастили * 12
СИНУМАРК капсули * 10
ЕСИАК прах за приготвяне на отвара 42.5 г
ЧИСТ НОС капсули * 60 ЕСПАРА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Салати
- Зеленчукови салати
- Какви са ползите и вредите от консумацията на леща
- Как да сварим правилно лещата
- Салата айсберг - състав и полезни свойства
- Салата от моркови, ябълки и червено цвекло с лимонов дресинг
- Херициум, Игловиден корал, Лъвска грива
- Саждива гъба, Землиста гъба, Саждивка, Есенна гъба
- Салата от маслини и лук
- Лъжлива пънчушка, Отровна пънчушка, Горчива пънчушка
- Обикновена есенна гъба, Миша гъба
- Как да отслабнем с леща (примерно меню)
Коментари към Топла салата от леща с гъби и киселец