Салата с киселец и бекон

Необходими продукти:
70 грама бекон (или пушени гърди)
10 листа киселец
10 листа маруля
1-2 домата
сол на вкус
Начин на приготвяне:
Нарежете тънко бекона напречно на влакната. Нагорещете тиган и сложете парчетата да се изпържат от двете страни. Свалете от котлона и оставете да изстинат.
Измийте киселеца и марулята под течаща вода и поставете върху кърпа, докато влагата от листата не попие в тъканта и ги сложете в хладилник за 15 минути. Накъсайте киселеца на такива парченца, на каквито е нарязано месото. Прибавете доматите (нарязани) към листата и посолете. Сложете бекона в салатиера, залейте със собствената му мазнина, отделена при пърженето и разбъркайте.
Салатата е готова. Да ви е сладко!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
СИНУМАРК капсули * 10
МАГНАЛАБС ТУСИДРЕН сироп 125 мл
ЕСИАК капсули * 60
МАГНАЛАБС СИНУС МАГНА сироп 125 мл
ЕСИАК прах за приготвяне на отвара 42.5 г
СИНУПО ФОРТЕ + БОСВЕЛИЯ капсули * 20
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Салати
- С месо
- Пълнени пилешки гърди в бекон
- Салата от пилешко с царевица и гъби
- Немска топла салата от картофи с бекон, масло и копър
- Салата айсберг - състав и полезни свойства
- Пилешки рулца с пълнеж от топено сирене в бекон
- Салата от рукола с карамелизирани круши
- Как да си направим кълнове по най-лесния начин?
- Чушки обвити в бекон
- Салата от грах с кисели краставички и чесън
- Полезни и вредни свойства на марулята
Коментари към Салата с киселец и бекон