Салата с киселец и бекон

Необходими продукти:
70 грама бекон (или пушени гърди)
10 листа киселец
10 листа маруля
1-2 домата
сол на вкус
Начин на приготвяне:
Нарежете тънко бекона напречно на влакната. Нагорещете тиган и сложете парчетата да се изпържат от двете страни. Свалете от котлона и оставете да изстинат.
Измийте киселеца и марулята под течаща вода и поставете върху кърпа, докато влагата от листата не попие в тъканта и ги сложете в хладилник за 15 минути. Накъсайте киселеца на такива парченца, на каквито е нарязано месото. Прибавете доматите (нарязани) към листата и посолете. Сложете бекона в салатиера, залейте със собствената му мазнина, отделена при пърженето и разбъркайте.
Салатата е готова. Да ви е сладко!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
СИНУМАРК капсули * 10
МАГНАЛАБС ТУСИДРЕН сироп 125 мл
НовЕСИАК капсули * 60
МАГНАЛАБС СИНУС МАГНА сироп 125 мл
НовЕСИАК прах за приготвяне на отвара 42.5 г
СТОП НА ХЪРКАНЕТО капсули * 60 ЕСПАРА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Салати
- С месо
- Пилешки рулца с пълнеж от топено сирене в бекон
- Накиснете листата от глухарче във вода, за да премахнете горчивия им вкус
- Полезни и вредни свойства на марулята
- Свежа салата с рукола и чери домати, поднесена в кошничка от кашкавал
- Салата айсберг - състав и полезни свойства
- Салата с кускус, маслини, моцарела и чери домати
- Спагети с пармезан, бекон и сметана
- Салата от маслини и лук
- Салата от моркови, ябълки и червено цвекло с лимонов дресинг
- Топла салата от печен нахут, кейл и сушени домати
Коментари към Салата с киселец и бекон