Зелена салата с бекон, царевица и извара

Необходими продукти:
4 парчета бекон
1 чаена лъжица зехтин
1 кочан зелена салата
1 авокадо
8-10 чери домата
100 грама консервирана царевица
100 грама извара
За дресинга:
1/4 чаена чаша зехтин
1/4 чаена чаша ябълков оцет
2 супени лъжици прясно изцеден лимонов сок
2 чаени лъжица захар
сол на вкус
Начина на приготвяне:
Нарежете бекона на парчета, изпържете го в зехтин за 6-8 минути и нека се охлади.
През това време накъсайте листата салата с ръце, авокадото нарежете на кубчета, а чери доматите на две части.
Направете дресинга, смесвайки всички изброени за него съставки и разбъркайте старателно.
Сложете в салатиера бекона, прибавете доматите, авокадото, царевицата, листата и изварата. Налейте готовия сос и разбъркайте всичко.
Салатата е готова.
Добър апетит!
Снимка: damndelicious.net
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
КОЛОР & СОЙН БОЯ ЗА КОСА № 4 N НАТУРАЛНО КЕСТЕНЯВО
КОЛОР & СОЙН БОЯ ЗА КОСА № 5 G ЗЛАТИСТО СВЕТЛО КЕСТЕНЯВО
ЧАЙ ЦЯР ПРИ БЪБРЕЧНИ ПРОБЛЕМИ филтър * 30
ХРИСТИНА ТОАЛЕТНИ ТРИЦИ С ЦАРЕВИЦА 200 мл
КОЛОР & СОЙН БОЯ ЗА КОСА № 5 M СВЕТЛО МАХАГОНОВО КЕСТЕНЯВО
КОЛОР & СОЙН БОЯ ЗА КОСА № 11 A ПЯСЪЧНО ПЕПЕЛНО РУСО
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Салати
- Зеленчукови салати
- Ползи и вреди от консумацията на царевица
- Пилешки рулца с пълнеж от топено сирене в бекон
- Царевичен грис (царевична каша) – какви са ползите за здравето
- Консервирана царевица (кочани)
- Руладини с бекон на фурна
- Извара и ленено масло – рецептата на д-р Будвиг срещу рака
- Салата от маслини и лук
- Варена царевица в прясно мляко и масло
- Соленки от оризово брашно и извара с кашкавал и чиа
- Желиран десерт от извара с праскови
Коментари към Зелена салата с бекон, царевица и извара