Леща със зеленчуци
Необходими продукти:
200 грама червена леща
3 домата
1 люта чушка
2 сладки чушки
1 морков
1 глава червен лук
2 скилидки чесън
3 грама сол
30 мл зехтин
2 грама черен млян пипер
1 връзка пресен кориандър
Начин на приготвяне:
Изчистете и измийте лещата, залейте я с вряща вода и варете 5 минути на слаб огън. Нарязания на ситно лук запържете в зехтина. Измийте и почистете зеленчуците. Нарежете ситно моркова, чушките и чесъна, прибавете ги към лука и задушете в продължение на 5 минути. Попарете доматите с вряща вода, обелете ги, отстранете семената и нарежете на ивици. Добавете ги към останалите зеленчуци. Прибавете готовата леща към тях, разбъркайте, посолете, подправете с черен пипер и малко нарязан кориандър. Оставете всичко за 2 минути на слаб огън.
Може да поднесете като самостоятелно ястие или като гарнитура към месо.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
МАТИСЪН АНТИОКСИДАНТНА ФОРМУЛА ОТ ЧЕРВЕНИ ПЛОДОВЕ И ЗЕЛЕНЧУЦИ ОРГАНИК капсули * 180 МТ1462
АЛАЙВ ТИЙН МУЛТИВИТАМИНИ ЗА МОМИЧЕТА желирани таблетки * 50
АЛАЙВ ИМУН ХЕЛТ капсули * 30 NATURE'S WAY
ХИМАЛАЯ ИЗМИВАЩ ЕКСФОЛИАНТ ЗА ЛИЦЕ 150 мл
БРАШНО ОТ ЧЕРВЕНА ЛЕЩА 350 г ЗДРАВЕ ЗА ВАС
ХАЙЪР НЕЙЧЪР УАЙС УОМЪН - МУЛТИВИТАМИНИ ЗА ЖЕНИ капсули * 30
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Гарнитури
- Гарнитури със зеленчуци
- Какви са ползите и вредите от консумацията на леща
- Домат със захар и други народни рецепти при възпален пръст
- Как да сварим правилно лещата
- Домат
- Използвайте утайка от кафе за подхранване на доматите
- Домати - състав, полезни свойства и противопоказания
- Как да отслабнем с леща (примерно меню)
- Люти чушки - полезни свойства и вреди
- Как и колко да варим различните зеленчуци
- Алкална диета
Коментари към Леща със зеленчуци