Салата от маруля с пилешки гърди, моцарела и ароматен сос с чесън
Необходими продукти:
листа маруля
лимонов сок
сварени пилешки гърди
домати
чушка
сварени яйца
моцарела
крутони
За соса:
горчица
чесън
индийско орехче
зехтин
соев сос
Количествата от продуктите определете сами според вкусовите си предпочитания и
желания брой порции.
Начин на приготвяне:
Измийте листата маруля, подсушете ги и накъсайте. Сложете ги в салатиера или подходящ съд, напръскайте с лимонов сок и соса, който сте направили, смесвайки горчица, ситно нарязан или намачкан чесън, индийско орехче, зехтин и соев сос.
Нарежете сварените пилешки гърди на тънки парчета, които са приблизително еднакви по размер с марулята, добавете в салатиерата. След това сложете нарязаните на кубчета домати и чушка, отново напръскайте със сос.
Следват настърганите или нарязани на ситно сварени яйца и мацарелата на малки кубчета.
Накрая добавете крутони, които може да приготвите сами от пресен бял хляб. Нарежете филиите на малки кубчета, които изпържете в масло с чесън.
Отново напръскайте със сос и салата е готова.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
МАТИСЪН АНТИОКСИДАНТНА ФОРМУЛА ОТ ЧЕРВЕНИ ПЛОДОВЕ И ЗЕЛЕНЧУЦИ ОРГАНИК капсули * 180 МТ1462
ХИП ПЮРЕ БИО СПАГЕТИ С ДОМАТИ И МОЦАРЕЛА 220 г 6400
ОЛ НУТРИШЪН КЕТЧУП 460 г
АЛАЙВ ИМУН ХЕЛТ капсули * 30 NATURE'S WAY
ПРОМОДЕРМЕДИКС ГЕЛ ЗА УЛТРАЗВУК ЗА ОТСЛАБВАНЕ И ОФОРМЯНЕ НА ТЯЛОТО 250 мл.
ФИОННА BODY FIRMING АНТИЦЕЛУЛИТЕН КРЕМ ЗА ТЯЛО С ЛЮТА ЧУШКА И ЗЕЛЕНО КАФЕ 250 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Салати
- Зеленчукови салати
- Домат със захар и други народни рецепти при възпален пръст
- Домашно лечение на синузит с чесън и мед
- 10 причини да консумирате прясното мляко с чесън
- Гарнитура от задушени моркови с чесън, риган и лимон
- Как и колко да варим различните зеленчуци
- Как да излекувате гъбичките по ноктите за седмица с чесън
- Салата айсберг - състав и полезни свойства
- Салата от моркови, ябълки и червено цвекло с лимонов дресинг
- Домат
- Втривайте чесън в скалпа, за да удължите и сгъстите косата
Коментари към Салата от маруля с пилешки гърди, моцарела и ароматен сос с чесън