Ориз с коричка в испански сос и парченца лимон

Необходими продукти:
ориз басмати
гъби
лук
чери домати
червена сладка чушка
лимон
балсамов оцет
зехтин
сол
куркума
количествата от продуктите определете сами според вкусовите си предпочитания
Начин на приготвяне:
Сварете ориза според инструкциите на пакета. Налейте зехтин (не го пестете) в голям тиган и сгорещете. Изсипете ориза в тигана и заравнете с лопатка, притискайки леко към дъното. Трябва да се получи голям оризов "блат", който запържете до образуването на румена коричка.
Успоредно с приготвянето на ориза, направете и соса. За целта първо нарежете на ситно всички зеленчуци. Изпържете лука и гъбите в зехтин, добавете чушката, доматите и след няколко минути свалете съда от котлона. Овкусете с балсамов оцет, сол, куркума, парченца лимон и сложете на котлона за 2 - 3 минути.
Разпределете ориза в чинии и поднесете със соса и резени лимон.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
МАТИСЪН АНТИОКСИДАНТНА ФОРМУЛА ОТ ЧЕРВЕНИ ПЛОДОВЕ И ЗЕЛЕНЧУЦИ ОРГАНИК капсули * 180
АЛАЙВ ИМУН ХЕЛТ капсули * 30 NATURE'S WAY
ПРОМОУРЕД ЗА ВАРЕНЕ НА ОРИЗ И ЗЕЛЕНЧУЦИ 2.2 л
ХИП ПЮРЕ ЗЕЛЕНЧУЦИ С ОРИЗ И ПИЛЕШКО МЕСО 125 г
ХИП ПЮРЕ ФИНИ ЗЕЛЕНЧУЦИ С ПУЕШКО МЕСО 220 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОБЕДНО МЕНЮ ГЮВЕЧ 220 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Гарнитури
- Гарнитури със зърнени храни и варива
- Защо се свиват листата на доматите и как да се справим с това
- Как да се справим с белите петна и напукването на доматите?
- Домат със захар и други народни рецепти при възпален пръст
- 10 причини да пием топла вода с лимон всяка сутрин
- Домат
- Лимоново пилешко филе с масло и пресни билки
- Как и колко да варим различните зеленчуци
- Отглеждане на лимон
- Пилешко филе с мед и горчица
- Домати - състав, полезни свойства и противопоказания
Коментари към Ориз с коричка в испански сос и парченца лимон