Сос от пресни домати със зеленчуци

Необходими продукти:
3 кг домати (месест сорт)
0,5 кг чушки (зелени или червени, жълти не са подходящи)
1 люта чушка (без семки)
2-3 скилидки чесън
1 връзка пресен босилек
Подправки:
захар
едра сол
прясносмлян пипер
2-3 с. л. зехтин
Начин на приготвяне:
Измийте и почистете всички съставки, смелете ги с блендер. Подправете по избор, посолете с едра сол и оставете така 10-15 минути. След това опитайте и разбъркайте добре.
Сосът е подходящ за добавка към всякакви месни ястия и гарнитури. Вкусът му може да бъде по-солен или по-пикантен - това зависи от вашите предпочитания.
Съхранява се в хладилник до 3-4 седмици след приготвянето.
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
МАТИСЪН АНТИОКСИДАНТНА ФОРМУЛА ОТ ЧЕРВЕНИ ПЛОДОВЕ И ЗЕЛЕНЧУЦИ ОРГАНИК капсули * 180
АЛАЙВ ИМУН ХЕЛТ капсули * 30 NATURE'S WAY
ДЕРМЕДИКС ГЕЛ ЗА УЛТРАЗВУК ЗА ОТСЛАБВАНЕ И ОФОРМЯНЕ НА ТЯЛОТО 250 мл.
АЛКА ГРИЙНС саше * 30
ФИОННА BODY FIRMING АНТИЦЕЛУЛИТЕН КРЕМ ЗА ТЯЛО С ЛЮТА ЧУШКА И ЗЕЛЕНО КАФЕ 250 мл
АМРИТА ПРОФЕСИОНАЛНО МАСАЖНО ОЛИО ЛЮТА ЧУШКА 330 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Сосове, сиропи, глазури и подправки
- Доматени сосове
- Домат със захар и други народни рецепти при възпален пръст
- Гарум - римският сос, служещ за подправка и лекарство
- Маринована сиврия (консервирана и за бърза консумация)
- Домат
- Домати - състав, полезни свойства и противопоказания
- Тиквички на фурна с домати и картофи
- Мариновани чушки Халапеньо с мащерка и риган
- Люти чушки - полезни свойства и вреди
- Рецепти за лятна доматена манджа с чушки и патладжани
- Как да се справим с белите петна и напукването на доматите?
Коментари към Сос от пресни домати със зеленчуци