Тиквени хлебчета

Необходими продукти:
- 500 грама тиква, нарязана на кубчета
- 500 грама брашно
- 10 грама суха мая
- щипка сол
- 3 супени лъжици топла вода
- 1 чаена лъжичка сух риган
- 1 и 1/2 супени лъжици зехтин
- плътен домакински конец
- разтопено масло за намазване
Начин на приготвяне:
Изсипете брашното, солта, маята и ригана в купа. Подредете кубчетата тиква в намаслена тава. Загрейте фурната на 200 градуса, налейте малко вода и запечете за 20 минути. Охладете и сложете тиквата в купичка.
Направете я на пюре и я изсипете при брашното. Добавете водата, зехтина, разбъркайте с лъжица и изсипете тестото върху набрашнен плот.
Замесете тесто и го разделете на две. Всяка половина разрежете на три равни части.
Прекарайте конец през средата на питките, завържете и повторете начина още няколко пъти, така че хлебчетата да придобият формата на тиква.
Подредете тиквените питчици в застлана с лист пергамент тава, намажете ги с масло и загрейте фурната на 180 градуса. Изпечете хлебчетата за 30-35 минути и охладете. Разрежете през средата и използвайте хлебчетата за сандвичи или си ги хапнете така.
Да ви е вкусно!
За framar.bg: Русиана Михайлова
Източник: www.insidetherustickitchen.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
БИО КЛИНЗИНГ КОМПЛЕКС сироп 250 мл
ЕНДОКА ОРГАНИЧНИ МУЛТИВИТАМИНИ прах 90 г
ПРОСТАТИЛ МАКС капсули * 30 ФИТОФАРМА
ПРОСТАМАКС ФОРТЕ капсули * 60 ФОРТЕКС
ПРОМОНЕЙЧЪРС ЕЙД САО ПАЛМЕТО КОМПЛЕКС таблетки 160 мг * 60
БЛАСТ АФРОДИЗИАК дози * 2
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Какъв хляб да ядем – бял, пълнозърнест или с квас
- Ръжен хляб – състав, здравословни ползи и недостатъци
- Рулца от тортила питка с апетитка
- Цветни рулца от тортила питки
- Тутманик
- Хлябът наш насъщен… – интервю с Богдан Богданов, майстор на уникален хляб по стари рецепти
- Печени чеснови филийки със зехтин и ароматни подправки
- Как да се откажем от хляба: начини и полза - част 1
- Защо да хапваме редовно тиквени семки
- Консумирайте препечени филийки със зехтин при гастрит
Коментари към Тиквени хлебчета