Начало Хранене Рецепти Тестени изделия Разни Тиквени хлебчета

Тиквени хлебчета

Тиквени хлебчета - изображение

Необходими продукти:


  • 500 грама тиква, нарязана на кубчета
  • 500 грама брашно
  • 10 грама суха мая
  • щипка сол
  • 3 супени лъжици топла вода
  • 1 чаена лъжичка сух риган
  • 1 и 1/2 супени лъжици зехтин
  • плътен домакински конец
  • разтопено масло за намазване


Начин на приготвяне:


Изсипете брашното, солта, маята и ригана в купа. Подредете кубчетата тиква в намаслена тава. Загрейте фурната на 200 градуса, налейте малко вода и запечете за 20 минути. Охладете и сложете тиквата в купичка.

тиквено хлебче

Направете я на пюре и я изсипете при брашното. Добавете водата, зехтина, разбъркайте с лъжица и изсипете тестото върху набрашнен плот.

тиквено хлебче

Замесете тесто и го разделете на две. Всяка половина разрежете на три равни части.

тиквено хлебче

Прекарайте конец през средата на питките, завържете и повторете начина още няколко пъти, така че хлебчетата да придобият формата на тиква.

тиквено хлебче

Подредете тиквените питчици в застлана с лист пергамент тава, намажете ги с масло и загрейте фурната на 180 градуса. Изпечете хлебчетата за 30-35 минути и охладете. Разрежете през средата и използвайте хлебчетата за сандвичи или си ги хапнете така.

тиквени хлебчета

Да ви е вкусно!

 

За framar.bg: Русиана Михайлова

Източник: www.insidetherustickitchen.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиЗдравни съветиХрани и ястияАнкетиЛайфстайлСнимкиЛюбопитноДиетиНовиниИнтервютаБотаника