Framar.bg 0
0
Е-аптека Промоции
Здравна библиотека
Здравни проблеми Медицинска енциклопедия Заболявания Симптоми и признаци Алтернативна медицина Анатомия Медицински изследвания Лечения Физиология Патология Ботаника Микробиология Фармакологични групи Медицински журнал Взаимодействия История на медицината и фармацията Здравето А-Я
Диагностик
Здравна помощ
Здравен справочник Специалисти Здравни заведения Аптеки Институции и организации Образование Спорт и туризъм Клинични пътеки Нормативни актове Бизнес Социални грижи Форум Консултации
Здравна медия
Здравни новини Любопитно Интервюта Видео Презентации Научни публикации Анкети Бъди активен Кампании
Здраве и начин на живот
Хранене Хранене при... Рецепти Диети Групи храни и ястия Съставки Е-тата в храните Спорт Съвети Психология Лайфстайл Интерактивни
За нас
За Фрамар За реклама Статистика Общи условия Екип Кариера Адреси на аптеки Фрамар Блог Важно Автори Програма за лоялни клиенти Промоционална брошура
Контакти
Назад | Начало Хранене Рецепти Добре е да знаете ... Полезна информация Тайната за приготвяне на пухкав пандишпан - Втора част

Тайната за приготвяне на пухкав пандишпан - Втора част

от 25 фев 2015г.
Тайната за приготвяне на пухкав пандишпан - Втора част - изображение
  • Инфо
  • Коментари
  • Свързаност
Инфо
Инфо
Коментари
Свързаност

Пандишпановите сладкиши са много вкусни и предпочитани, затова продължаваме със съвети, които ще ви помогнат да си направите сполучливи десерти от такова тесто. Ще говорим за различните добавки, ще ви разкрием и някои тайни за приготвяне на пухкав пандишпан.

 

 

 

Използването на добавки

В тестото може да се прибавят какао, ядки, масло, плодове, зеленчуци. Пандишпан, в който се слагат какао или ядки, се приготвя по споменатия в първата част на статията "горещ" вариант. Затова е необходимо тези добавки да се смесят с брашното. Ако употребите бадеми или какао, не се използват ароматни съставки. В случай че добавите масло, то трябва да се затопли до 30 градуса и да се смеси с разбитата маса преди или след добавянето на брашното, като движенията при разбъркването да бъдат отдолу нагоре.

Плодовете и зеленчуците се прибавят към пандишпана под формата на зеленчуково пюре или плодова каша. Получава се нискокалоричен диетичен пандишпан. Той се приготвя по основния начин (виж Първа част), а пюрето се добавя в яйцата непосредствено преди да започнете да разбивате.

 

Уредите

За да се радвате на пухкав пандишпан, от важно значение е домакинският уред да бъде подходящ. Това ще се отрази върху качеството на тестото - то няма да се слегне по време на приготвянето, ще се изпече равномерно и ще се получи равна и гладка коричка на повърхността.

Фурната трябва да бъде с регулируема температура, равномерно нагряване и да се затваря плътно. За изпичане на пандишпан да не се използват заместители на фурната, където циркулира въздух.

Задължително разбивайте с миксер, защото с тел за тази цел ще ви бъде трудно да се разбиете яйцата. Миксерът да е със стабилни обороти, различни скорости и режим на работа не по-малко от 15 минути. Най-добре е да се заложи на планетарен миксер, защото той позволява да се добавят постепенно всички продукти, без да се прекъсва процеса на разбиване. Разбира се, плюс е и удобството, че такъв уред върши всичко вместо вас.

 

Няколко тънкости за направата на пухкав пандишпан

  • За да не спада пандишпанът, не отваряйте фурната през първите 10 минути от печенето.
  • Яйцата, които използвате, задължително да бъдат пресни и охладени.
  • Подбирайте висококачествено брашно. За да проверите влажността му, сложете малко в шепата си, свийте в юмрук, след това разтворете дланта. Ако брашното е разпръснато, значи е с ниско съдържание на влага. В случай че се сбие на топче без пукнатини - брашното е много влажно. Най-добрият вариант е да се образува леко ронлива бучка.
  • Пандишпановото тесто не трябва да се съхранява след приготвяне, защото ще се слегне.
  • За да получите по-суха смес, заменете 1/4 от брашното с нишесте.
  • За да не спада тестото по време на разбиването, изсипвайте брашното бързо, без да прекратявате процеса. От момента, в който започнете да добавяте брашното, до приключване на процеса трябва да са изминали не повече от 20 секунди.
  • Не бива и да прибавяте брашното твърде рязко, защото в готовото тесто ще попаднат твърди бучки.
  • След като приключите с процеса на приготвяне на тестото, не бъркайте повече, дори да смятате, че има нужда от това.
  • Прясно изпеченият блат може да слегне при резки температурни промени. Затова не го изваждайте веднага, а оставете да престои 30 минути в изключена фурна при отворена врата.
Още по темата:
  • Пандишпаново руло с маслен крем и орехи Пандишпаново руло с маслен крем и орехи
  • Пандишпаново руло с меден пълнеж Пандишпаново руло с меден пълнеж
  • Пандишпанов блат с ядки за торти и сладкиши Пандишпанов блат с ядки за торти и сладкиши
  • Пандишпанова торта с маскарпоне, шоколад и кафе Пандишпанова торта с маскарпоне, шоколад и кафе
5.0/5 2 оценки

Коментари към Тайната за приготвяне на пухкав пандишпан - Втора част

От сайта
Напиши коментар 0 коментара
  1. Коментирайте Тайната за приготвяне на пухкав пандишпан - Втора част
    www.framar.bg 
    на 06 October 2025 в 22:42
    Коментирайте "Тайната за приготвяне на пухкав пандишпан - Втора част"

РЕЦЕПТАТА е свързана към

  • Добре е да знаете ...
  • Полезна информация
  • Пандишпаново руло с маслен крем и орехи
  • Пандишпаново руло с меден пълнеж
  • Пандишпанов блат с ядки за торти и сладкиши
  • Пандишпанова торта с крем от масло и халва
  • Пандишпаново руло с крем от халва и извара
  • Пандишпанов кекс с масло
  • Тайната за приготвяне на пухкав пандишпан - Първа част
  • Пандишпанов десерт с плодове и сладолед (за 5 минути)
  • Пандишпанова торта с маскарпоне, шоколад и кафе
  • Пандишпанова торта с крема сирене, целувки и карамел
googletag.pubads().definePassback('/21812339056/Baner300600', [300, 600]).display();
Най-новите публикации
Защо умът създава проблеми, които не съществуватЗащо умът създава проблеми, които не съществуват

Защо умът създава проблеми, които не съществуват

от 06 окт 2025г.Прочети повече
Нобел за медицина за 2025 г.: Мери Бранкоу, Фред Рамсдел и Шимон СакагучиНобел за медицина за 2025 г.: Мери Бранкоу, Фред Рамсдел и Шимон Сакагучи

Нобел за медицина за 2025 г.: Мери Бранкоу, Фред Рамсдел и Шимон Сакагучи

от 06 окт 2025г.Прочети повече
Деменцията вече е водеща причина за смърт в АвстралияДеменцията вече е водеща причина за смърт в Австралия

Деменцията вече е водеща причина за смърт в Австралия

от 06 окт 2025г.Прочети повече

НАЙ-НОВОТО ВЪВ ФОРУМА

Колоездачен клуб Берое ви кани на спортно състезание с кауза в Стара Загора - 5 октомври 2025 г., неделя, от 10:00 ч.

преди 10 дни, 5 часа и 38 мин.

Характерна клинична картина на Морбус мортум

преди 19 дни, 8 часа и 38 мин.
Всички

АНКЕТА

Как се променя нагласата ви спрямо безопасността на ваксините?

Виж резултатите

Е-АПТЕКА ПОСЛЕДНО ОБНОВЕНИ

ДАБИГАТРАН ЕТЕКСИЛАТ твърди капсули 110 мг * 30 ТЕВА

СО ФЛОУ ДЕЗОДОРАНТ РОЛ ОН ЛИЧИ/КОКОС 50мл

СО ФЛОУ АНТИПЕРСПИРАНТ ЛИЧИ/КОКОС 50мл

ХРОМ + ГАРЦИНИЯ таблетки * 30 ВИТАГОЛД

СО ФЛОУ ДЕЗОДОРАНТ РОЛ ОН ГОРСКИ ПЛОД 50мл

ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ

ВАКСИГРИП ТЕТРА инжекционна суспензия в предварително на пълнена спринцовка

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 06 окт 2025г. в 15:50:58

НИСТАТИН АКТАВИС таблетки 500 000 IU * 20 ТЕВА

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 06 окт 2025г. в 15:48:42

БЯЛА РУЖА капсули * 100 NATURE'S WAY

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 06 окт 2025г. в 15:46:44

РЕЛАКСОФИТОЛ капсули * 30 НАТУРФАРМА

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 06 окт 2025г. в 15:44:57

БИОЗИН МАМА таблетки * 30

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 06 окт 2025г. в 15:43:33
При възникнало съмнение за здравословен проблем или нужда от лечение, моля винаги се обръщайте за медицинска консултация към квалифициран и правоспособен лекар или фармацевт. В никакъв случай не възприемайте дадената Ви чрез сайта информация като абсолютно достоверна и правилна, дори и същата да се окаже такава.
Данни на Фрамар ООД:
  • Фрамар ООД, ЕИК: 123732525, Стара Загора, ул. Петър Парчевич № 26, телефон: 0875 / 322 000, e-mail: office@framar.bg
  • За контакт
  • Borika
  • MasterCard
  • mastercard securecode
  • Visa
  • verified by visa
Информация:
  • Общи условия
  • Политика за поверителност
  • Политика за използване на бисквитки
  • Право на отказ от договора
  • Рекламации
  • Доставка
  • Плащания
  • Отстъпки за регистрирани клиенти
  • Промоции и безплатна доставка
  • Често задавани въпроси
  • Карта на сайта
  • При възникване на спор, свързан с покупка онлайн, можете да ползвате сайта ОРС
  • Български Фармацевтичен съюз
  • Изпълнителна агенция по лекарствата
  • Комисия за защита на потребителите
  • Министерство на здравеопазването
БДА NextGenerationEU DMCA.com Protection Status
© 2007 - 2025 Аптеки Фрамар. Всички права запазени! Framar.bg във Facebook
Изработка на уеб сайт от Valival