Медени пандишпанови кексчета
Необходими продукти:
4 яйца
2-3 супени лъжици мед
1 чаена чаша захар
1,5 чаени чаши брашно
1 чаена лъжица сода
оцет за гасене на содата
Начин на приготвяне:
Отделете жълтъците от белтъците. Разделете захарта на две равни части. Белтъците разбийте с едната до получаване на твърда пяна.
Жълтъците разбийте с останалото количество сладки кристалчета.
Меда сложете във висок съд и поставете на котлона. Щом се затопли, прибавете изгасената сода и нека се вари, докато се образуват светлокафяви петна.
Към жълтъците прибавете половината от разбитите белтъци и разбъркайте. Следва брашното, отново разбъркайте. Бавно налейте меда, бъркате и накрая в комбинацията изсипете и останалите белтъци. Тестото е готово.
Разпределете го в намазнени формички за мъфини и изпечете за 35-45 минути при 180 градуса.
Готовността проверявайте с клечка за зъби.
Кексчетата поднесете, когато се охладят до стайна температура.
Може да украсите със сметанов крем, плодове или друго по ваше желание.
Добър апетит!
Снимка: wday.ru
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кейкове и торти
- Шоколадови кексчета с ванилов крем маскарпоне
- Пандишпаново руло с маслен крем и орехи
- Пандишпанова торта с крем от масло и халва
- Кексчета с боровинки, котидж сирене и лимон
- Пандишпанов кекс с масло
- Ягодови мъфини с парченца шоколад
- Пандишпаново руло с крем от халва и извара
- Бутер кошнички с плънка от пилешко, гъби, лук и кашкавал
- Перфектните бананови мъфини
- Тайната за приготвяне на пухкав пандишпан - Втора част
Коментари към Медени пандишпанови кексчета