Пандишпаново руло с меден пълнеж
Необходими продукти:
4 яйца
1/2 чаена чаша пудра захар
1/2 чаена чаша царевично брашно
2 супени лъжици пшенично брашно
2 чаени лъжици бакпулвер
малко индийско орехче
малко мед
други подправки за сладкиши по избор
За плънката:
1 чаена чаша сметана
1 чаена лъжица бренди
1 супена лъжица мед
Начин на приготвяне:
Първо загрейте фурната. Разбийте яйчните белтъци на твърда пяна, добавете захарта и разбийте, за да се разтвори. След това добавете жълтъците и разбъркайте старателно. Смесете двата вида брашно, бакпулвера и подправките. Прибавете към яйчната комбинация, в която сложете мед и отново разбъркайте внимателно.
Изсипете тестото в подходящ съд, в който ще печете. Поставете във фурната за около 20 минути (да се изпече до готовност). След това разстелете върху кухненския плот кърпа, покрийте я с хартия за печене, която поръсете със захар. Обърнете готовия блат върху захарта и веднага навийте на руло. Изчакайте, докато изстине.
Заемете се с направата на плънката. Смесете в купа продуктите за нея. Внимателно развийте рулото, което вече не е топло, съберете кърпата и хартията, намажете тестото с плънката и отново навийте.
Добър апетит!
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кейкове и торти
- Пандишпаново руло с маслен крем и орехи
- Тайната за приготвяне на пухкав пандишпан - Първа част
- Пандишпанова торта с крем от масло и халва
- Пандишпанов кекс с масло
- Пандишпаново руло с крем от халва и извара
- Пандишпанов блат с ядки за торти и сладкиши
- Пандишпанова торта с маскарпоне, шоколад и кафе
- Солено пандишпаново руло със сьомга, зелен лук и топено сирене
- Десерт от бял и черен шоколад върху пандишпанова основа
- Ягодов трайфъл
Коментари към Пандишпаново руло с меден пълнеж