Пандишпанова торта с крема сирене и бял шоколад
Необходими продукти
За блата:
4 яйца
150 грама захар
150 грама брашно
1 чаена лъжица бакпулвер
За сиропа:
100 грама захар
100 милилитра вода
50 милилитра коняк
За крема:
600 грама крема сирене
500 милилитра сметана с масленост 33 - 38%
150 грама захар
200 грама бял шоколад
150 милилитра сметана с масленост 10%
20 грама желатин
1 грам ванилин
За украса:
пресни или замразени горски плодове
прозрачно (безцветно) желе
Начин на приготвяне:
Разбийте яйцата със захарта, докато тя не се разтвори напълно (сместа трябва да увеличи обема си 1,5 - 2 пъти). Прибавете бакпулвера и брашното поетапно, може да сложите и 2 супени лъжици нишесте, за да не се троши много блатът. Разбивайте непрекъснато. Вземете разглобяема форма за торта, застелете дъното й с хартия за печене и затворете пръстена. Изсипете в съда полученото тесто и го сложете да се пече в предварително загрята до 180 - 200 градуса фурна за 20 минути. Готовият блат трябва да изстине и след това го разрежете на два пласта с равна дебелина.
Накиснете желатина във вода или мляко (100 грама) за 30 минути и се заемете с крема (той е най-важната и най-вкусна част от тортата).
Разбийте крема сиренето със захарта и ванилина. Белия шоколад начупете на малки парчета, прибавете сметаната и сложете в микровълновата за 2 - 3 минути, през това време може да спирате фурната и да разбърквате сместа, за да се топи шоколадът равномерно или да разтопите на водна баня. Така приготвения шоколад смесете със сиренето. Разбийте сметаната на бързи обороти до образуването на пяна. Разтопете желатина за 30 секунди в микровълновата или на водна баня. Прибавете го към сиреново-шоколадовата смес. След това сложете разбитата на пяна сметана и разбъркайте внимателно крема с лъжица, загребвайки отдолу нагоре.
Направете сироп от водата и захарта, сложете и коняка. Поставете единия блат на дъното на формата, сиропирайте, след това разпределете половината от крема, последван от другия блат. Притиснете хубаво с ръце, сложете и останалия крем. Заравнете повърхността и приберете тортата в хладилник за 8 - 12 часа. Между блатовете може да поръсите пресни или замразени горски плодове. Украсете с бита сметана и пресни плодове. Може да покриете десерта с тънък слой прозрачно желе.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
БЕЛУГА ДЪРВЕНА ТОРТА 70587
БИГДЖИГС ДЪРВЕНА ШОКОЛАДОВА ТОРТА BJ627
МЕЛИСА ЕНД ДЪГ ДЕТСКА ДЪРВЕНА ТОРТА 14069
ИСО ДЕТСКА ДЪРВЕНА ТОРТА ЗА РЯЗАНЕ KRU11223
ЗОЯ БИО ЧЕРВЕНИ БОРОВИНКИ прах 125 г
ИСО ДЕТСКА ИГРАЧКА ТОРТА ЗА РОЖДЕН ДЕН KRU22382
НовРЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кейкове и торти
- Торта от вафлени кори с кондензирано мляко и орехи
- Крем за сладкиши от крема сирене и сметана
- Маслен крем за торти и сладкиши
- Как да си направим оригинална декорация за торта с шоколад
- Ето защо не трябва да режете тортата на триъгълници
- Белтъчен крем с карамел и кафе (за торти и сладкиши)
- Торта Червено кадифе с крем от извара
- Шоколадов сладкиш с прясно мляко и заквасена сметана
- Белтъчен крем за торти и сладкиши
- Пандишпаново руло с маслен крем и орехи
Коментари към Пандишпанова торта с крема сирене и бял шоколад