Framar.bg 0
0
Е-аптека Промоции
Здравна библиотека
Здравни проблеми Медицинска енциклопедия Заболявания Симптоми и признаци Алтернативна медицина Анатомия Медицински изследвания Лечения Физиология Патология Ботаника Микробиология Фармакологични групи Медицински журнал Взаимодействия История на медицината и фармацията Здравето А-Я
Диагностик
Здравна помощ
Здравен справочник Специалисти Здравни заведения Аптеки Институции и организации Образование Спорт и туризъм Клинични пътеки Нормативни актове Бизнес Социални грижи Форум Консултации
Здравна медия
Здравни новини Любопитно Интервюта Видео Презентации Научни публикации Анкети Бъди активен Кампании
Здраве и начин на живот
Хранене Хранене при... Рецепти Диети Групи храни и ястия Съставки Е-тата в храните Спорт Съвети Психология Лайфстайл Интерактивни
За нас
За Фрамар За реклама Статистика Общи условия Екип Кариера Адреси на аптеки Фрамар Блог Важно Автори Програма за лоялни клиенти Промоционална брошура
Контакти
Назад | Начало Хранене Рецепти Десерти Кейкове и торти Пандишпанова торта с крема сирене и бял шоколад

Пандишпанова торта с крема сирене и бял шоколад

от 19 авг 2013г.
Пандишпанова торта с крема сирене и бял шоколад - изображение
  • Инфо
  • Продукти
  • Коментари
  • Свързаност
Инфо
Инфо
Продукти
Коментари
Свързаност

Необходими продукти

За блата:

4 яйца

150 грама захар

150 грама брашно

1 чаена лъжица бакпулвер

 

За сиропа:

100 грама захар

100 милилитра вода

50 милилитра коняк

 

За крема:

600 грама крема сирене

500 милилитра сметана с масленост 33 - 38%

150 грама захар

200 грама бял шоколад

150 милилитра сметана с масленост 10%

20 грама желатин

1 грам ванилин

 

За украса:

пресни или замразени горски плодове

прозрачно (безцветно) желе

Начин на приготвяне:

Разбийте яйцата със захарта, докато тя не се разтвори напълно (сместа трябва да увеличи обема си 1,5 - 2 пъти). Прибавете бакпулвера и брашното поетапно, може да сложите и 2 супени лъжици нишесте, за да не се троши много блатът. Разбивайте непрекъснато. Вземете разглобяема форма за торта, застелете дъното й с хартия за печене и затворете пръстена. Изсипете в съда полученото тесто и го сложете да се пече в предварително загрята до 180 - 200 градуса фурна за 20 минути. Готовият блат трябва да изстине и след това го разрежете на два пласта с равна дебелина.

Накиснете желатина във вода или мляко (100 грама) за 30 минути и се заемете с крема (той е най-важната и най-вкусна част от тортата).

Разбийте крема сиренето със захарта и ванилина. Белия шоколад начупете на малки парчета, прибавете сметаната и сложете в микровълновата за 2 - 3 минути, през това време може да спирате фурната и да разбърквате сместа, за да се топи шоколадът равномерно или да разтопите на водна баня. Така приготвения шоколад смесете със сиренето. Разбийте сметаната на бързи обороти до образуването на пяна. Разтопете желатина за 30 секунди в микровълновата или на водна баня. Прибавете го към сиреново-шоколадовата смес. След това сложете разбитата на пяна сметана и разбъркайте внимателно крема с лъжица, загребвайки отдолу нагоре.

Направете сироп от водата и захарта, сложете и коняка. Поставете единия блат на дъното на формата, сиропирайте, след това разпределете половината от крема, последван от другия блат. Притиснете хубаво с ръце, сложете и останалия крем. Заравнете повърхността и приберете тортата в хладилник за 8 - 12 часа. Между блатовете може да поръсите пресни или замразени горски плодове. Украсете с бита сметана и пресни плодове. Може да покриете десерта с тънък слой прозрачно желе.

Добър апетит!

Още по темата:
  • Тайната за приготвяне на пухкав пандишпан - Първа част Тайната за приготвяне на пухкав пандишпан - Първа част
  • Тайната за приготвяне на пухкав пандишпан - Втора част Тайната за приготвяне на пухкав пандишпан - Втора част
  • Солено пандишпаново руло със сьомга, зелен лук и топено сирене Солено пандишпаново руло със сьомга, зелен лук и топено сирене
  • Пандишпанова пица с плодове Пандишпанова пица с плодове
3.0/5 2 оценки

Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА

РЪЧЕН МИКСЕР С КУПА CREMA 2
259.00лв.

РЪЧЕН МИКСЕР С КУПА CREMA 2

Безплатна доставка за България!

Коментари към Пандишпанова торта с крема сирене и бял шоколад

От сайта
Напиши коментар 0 коментара
  1. Коментирайте Пандишпанова торта с крема сирене и бял шоколад
    www.framar.bg 
    на 25 July 2025 в 14:46
    Коментирайте "Пандишпанова торта с крема сирене и бял шоколад"

РЕЦЕПТАТА е свързана към

  • Десерти
  • Кейкове и торти
  • Торта от вафлени кори с кондензирано мляко и орехи
  • Пандишпаново руло с маслен крем и орехи
  • Ето защо не трябва да режете тортата на триъгълници
  • Торта от вафлени кори с крем от бял шоколад и кокос
  • Овесена торта без брашно, яйца и масло
  • Крем за сладкиши от крема сирене и сметана
  • Белтъчен крем за торти и сладкиши
  • Пандишпаново руло с крем от халва и извара
  • Пандишпанов кекс с масло
  • Торта Червено кадифе с крем от извара
googletag.pubads().definePassback('/21812339056/Baner300600', [300, 600]).display();

ЗДРАВЕН ФОРУМ ПО ТЕМАТА

Преглед при лекар, рецепти, лечение - по време на почивка

преди 9 дни, 1 час и 28 мин.

Дубайски шоколад - Луксозният десерт, който превзе интернет! - рецепта

преди 291 дни, 4 часа и 34 мин.
Всички

НАЙ-НОВОТО ВЪВ ФОРУМА

Къде изчезна пробиотикът Вивомикс?

преди 14 дни, 4 часа и 50 мин.

Експертиза на трайно намалена работоспособност ТЕЛК и ЛКК - какво трябва да знаете

преди 16 дни, 4 часа и 28 мин.

Шампионат по колоездене "Зелените пирамиди", гр. Стара Загора - 06.07.2025 година

преди 21 дни, 2 часа и 47 мин.

Защо не трябва да пием кафе преди кръвни изследвания - всичко което трябва да знаете

преди 27 дни, 22 часа и 57 мин.
Всички

АНКЕТА

Как ще ни повлияе приемане на еврото?

Виж резултатите

Е-АПТЕКА ПОСЛЕДНО ОБНОВЕНИ

ВЕГАВЕРО БИО МАКА капсули * 120

АКТИ ЦИНК капсули 15 мг * 60 ХЕРБАМЕДИКА

МЕДТЕКСТИЛ УНИФИЦИРАН БАНДАЖ ЗА ХЕРНИЯ XL / XXL

МЕДТЕКСТИЛ ЗАГРЯВАЩ КОРСЕТ ПРИ РАДИКУЛИТ 3XL / 4XL

МЕДТЕКСТИЛ ЗАГРЯВАЩ КОРСЕТ ПРИ РАДИКУЛИТ XL / XXL

ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ

ОМНАДРЕН инжекционен разтвор * 5

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 25 юли 2025г. в 13:11:51

ЛАМИЗИЛ спрей за кожа, разтвор 15 мл

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 25 юли 2025г. в 13:10:57

БИОХЕРБА БИЛКОВ ЧАЙ ДЕМИР БОЗАН ФИЛТЪР * 100

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 25 юли 2025г. в 13:10:36

АПА КЕЪР ДЪВКИ * 45

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 25 юли 2025г. в 13:10:17

ТИОЗИД таблетки 4 мг * 20

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 25 юли 2025г. в 13:07:51
При възникнало съмнение за здравословен проблем или нужда от лечение, моля винаги се обръщайте за медицинска консултация към квалифициран и правоспособен лекар или фармацевт. В никакъв случай не възприемайте дадената Ви чрез сайта информация като абсолютно достоверна и правилна, дори и същата да се окаже такава.
Данни на Фрамар ООД:
  • Фрамар ООД, ЕИК: 123732525, Стара Загора, ул. Петър Парчевич № 26, телефон: 0875 / 322 000, e-mail: office@framar.bg
  • За контакт
  • Borika
  • MasterCard
  • mastercard securecode
  • Visa
  • verified by visa
Информация:
  • Общи условия
  • Политика за поверителност
  • Политика за използване на бисквитки
  • Право на отказ от договора
  • Рекламации
  • Доставка
  • Плащания
  • Отстъпки за регистрирани клиенти
  • Промоции и безплатна доставка
  • Често задавани въпроси
  • Карта на сайта
  • При възникване на спор, свързан с покупка онлайн, можете да ползвате сайта ОРС
  • Български Фармацевтичен съюз
  • Изпълнителна агенция по лекарствата
  • Комисия за защита на потребителите
  • Министерство на здравеопазването
БДА NextGenerationEU DMCA.com Protection Status
© 2007 - 2025 Аптеки Фрамар. Всички права запазени! Framar.bg във Facebook
Изработка на уеб сайт от Valival