Меден пандишпан
Необходими продукти:
- 220 грама брашно
- 3 неголеми яйца
- 1,5 чаена чаша течна сметана с масленост 22%
- 1/2 чаена чаша течен мед
- 1/3 чаена чаша кафява захар
- 100 грама подсладено краве масло
- 1,5 чаена лъжица бакпулвер
- морска сол
- олио/масло за подмазване на съда
Начин на приготвяне:
Пресейте в купа брашното заедно с бакпулвера и солта.
В отделен съд разбийте с миксер маслото със захарта, докато сместа стане пухкава.
Без да прекратявате процеса, добавете яйцата едно по едно, като след всяко разбивате до еднородност и тогава чуквате следващото.
Започнете да добавяте постепенно и по малко брашното и сметаната, редувайки ги, като отново след всяка доза разбивате до хомогенност.
Обилно намажете с масло или олио подходящ за готвене на пара съд. Разпределете по дъното му 1/4 от меда и тогава изсипете тестото.
Покрийте съда с намазнен лист пергамент и увийте в алуминиево фолио.
Пригответе на пара, като използвате съответния уред за това. Необходимото време е около час и половина. Доливайте вода при нужда.
Когато готовият пандишпан се охлади малко, премахнете фолиото и пергамента, обърнете десерта върху подходящ поднос/чиния и полейте с останалия мед, докато е блатът е още горещ.
Изчакайте да се охлади напълно и тогава поднесете.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: gastronom.ru
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кейкове и торти
- Пандишпаново руло с маслен крем и орехи
- Пандишпанова торта с маскарпоне, шоколад и кафе
- Тайната за приготвяне на пухкав пандишпан - Първа част
- Пандишпанова торта с крем от масло и халва
- Пандишпаново руло с крем от халва и извара
- Тайната за приготвяне на пухкав пандишпан - Втора част
- Пандишпанов блат с ядки за торти и сладкиши
- Ягодов трайфъл
- Пандишпанов сладкиш с маскарпоне, кафе и кленов сироп за Свети Валентин
- Солено пандишпаново руло със сьомга, зелен лук и топено сирене
Коментари към Меден пандишпан