Framar.bg 0
0
Е-аптека Промоции
Здравна библиотека
Здравни проблеми Медицинска енциклопедия Заболявания Симптоми и признаци Алтернативна медицина Анатомия Медицински изследвания Лечения Физиология Патология Ботаника Микробиология Фармакологични групи Медицински журнал Взаимодействия История на медицината и фармацията Здравето А-Я
Диагностик
Здравна помощ
Здравен справочник Специалисти Здравни заведения Аптеки Институции и организации Образование Спорт и туризъм Клинични пътеки Нормативни актове Бизнес Социални грижи Форум Консултации
Здравна медия
Здравни новини Любопитно Интервюта Видео Презентации Научни публикации Анкети Бъди активен Кампании
Здраве и начин на живот
Хранене Хранене при... Рецепти Диети Групи храни и ястия Съставки Е-тата в храните Спорт Съвети Психология Лайфстайл Интерактивни
За нас
За Фрамар За реклама Статистика Общи условия Екип Кариера Адреси на аптеки Фрамар Блог Важно Автори Програма за лоялни клиенти Промоционална брошура
Контакти
Назад | Начало Хранене Рецепти Десерти Кейкове и торти Меден пандишпан

Меден пандишпан

от 20 сеп 2018г.
Меден пандишпан - изображение
  • Инфо
  • Коментари
  • Свързаност
Инфо
Инфо
Коментари
Свързаност

Необходими продукти:

  • 220 грама брашно
  • 3 неголеми яйца
  • 1,5 чаена чаша течна сметана с масленост 22%
  • 1/2 чаена чаша течен мед
  • 1/3 чаена чаша кафява захар
  • 100 грама подсладено краве масло
  • 1,5 чаена лъжица бакпулвер
  • морска сол
  • олио/масло за подмазване на съда

 

Начин на приготвяне:

Пресейте в купа брашното заедно с бакпулвера и солта.

В отделен съд разбийте с миксер маслото със захарта, докато сместа стане пухкава.

Без да прекратявате процеса, добавете яйцата едно по едно, като след всяко разбивате до еднородност и тогава чуквате следващото.

Започнете да добавяте постепенно и по малко брашното и сметаната, редувайки ги, като отново след всяка доза разбивате до хомогенност.

Обилно намажете с масло или олио подходящ за готвене на пара съд. Разпределете по дъното му 1/4 от меда и тогава изсипете тестото.

Покрийте съда с намазнен лист пергамент и увийте в алуминиево фолио.

Пригответе на пара, като използвате съответния уред за това. Необходимото време е около час и половина. Доливайте вода при нужда.

Когато готовият пандишпан се охлади малко, премахнете фолиото и пергамента, обърнете десерта върху подходящ поднос/чиния и полейте с останалия мед, докато е блатът е още горещ.

Изчакайте да се охлади напълно и тогава поднесете.


Добър апетит!


За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: gastronom.ru

Още по темата:
  • Пандишпанов блат с ядки за торти и сладкиши Пандишпанов блат с ядки за торти и сладкиши
  • Тайната за приготвяне на пухкав пандишпан - Втора част Тайната за приготвяне на пухкав пандишпан - Втора част
  • Солено пандишпаново руло със сьомга, зелен лук и топено сирене Солено пандишпаново руло със сьомга, зелен лук и топено сирене
  • Ягодов трайфъл Ягодов трайфъл
5.0/5 1 оценка

Коментари към Меден пандишпан

От сайта
Напиши коментар 0 коментара
  1. Коментирайте Меден пандишпан
    www.framar.bg 
    на 19 August 2025 в 00:37
    Коментирайте "Меден пандишпан"

РЕЦЕПТАТА е свързана към

  • Десерти
  • Кейкове и торти
  • Пандишпаново руло с маслен крем и орехи
  • Пандишпанов блат с ядки за торти и сладкиши
  • Пандишпаново руло с крем от халва и извара
  • Пандишпанов кекс с масло
  • Тайната за приготвяне на пухкав пандишпан - Втора част
  • Пандишпанова торта с крем от масло и халва
  • Пандишпанова торта с маскарпоне, шоколад и кафе
  • Пандишпанов сладкиш с маскарпоне, кафе и кленов сироп за Свети Валентин
  • Тайната за приготвяне на пухкав пандишпан - Първа част
  • Пандишпанов десерт с плодове и сладолед (за 5 минути)
googletag.pubads().definePassback('/21812339056/Baner300600', [300, 600]).display();
Най-новите публикации
Все по-малко американци пият алкохол, все повече го смятат за вреденВсе по-малко американци пият алкохол, все повече го смятат за вреден

Все по-малко американци пият алкохол, все повече го смятат за вреден

от 18 авг 2025г.Прочети повече
При кръвно над 130 – лечение и спиране на алкохолаПри кръвно над 130 – лечение и спиране на алкохола

При кръвно над 130 – лечение и спиране на алкохола

от 18 авг 2025г.Прочети повече
Диета с ниско остатъчно съдържаниеДиета с ниско остатъчно съдържание

Диета с ниско остатъчно съдържание

от 18 авг 2025г.Прочети повече

НАЙ-НОВОТО ВЪВ ФОРУМА

Преглед при лекар, рецепти, лечение - по време на почивка

преди 33 дни, 11 часа и 19 мин.

Къде изчезна пробиотикът Вивомикс?

преди 38 дни, 14 часа и 42 мин.
Всички

АНКЕТА

Как се спасявате от летните жеги?

Виж резултатите

Е-АПТЕКА ПОСЛЕДНО ОБНОВЕНИ

ДУРЕКС ОВЛАЖНЯВАЩ ГЕЛ REAL FEEL 50 мл

АНАНТРА ФИМЕЙЛ ЗА ЖЕНИ таблетки * 14

АРТРОАКТАЛ тинктура 100 мл

ДОКТОР УАКДЕС КАНЧНАР ГУГУЛ капсули * 60

ТЕНА ИЗМИВАЩА ПЯНА 3 в 1 БЕЗ ИЗПЛАКВАНЕ 400 мл

ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ

САМ - Е НАТУРАЛ таблетки 400 мг * 20 ХЕРБАМЕДИКА

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 18 авг 2025г. в 18:16:45

КОЛОН КЛИЙНЪР ПЛЮС 449 мг капсули * 60 БИОТИКА

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 18 авг 2025г. в 18:16:02

САМ - Е НАТУРАЛ таблетки 400 мг * 20 ХЕРБАМЕДИКА

Коментар на: Ани от 18 авг 2025г. в 17:39:06

КОЛОН КЛИЙНЪР ПЛЮС 449 мг капсули * 60 БИОТИКА

Коментар на: Лия от 18 авг 2025г. в 17:27:12

СТАФИСАГРИА D6 пилули 10 гр.

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 18 авг 2025г. в 15:56:30
При възникнало съмнение за здравословен проблем или нужда от лечение, моля винаги се обръщайте за медицинска консултация към квалифициран и правоспособен лекар или фармацевт. В никакъв случай не възприемайте дадената Ви чрез сайта информация като абсолютно достоверна и правилна, дори и същата да се окаже такава.
Данни на Фрамар ООД:
  • Фрамар ООД, ЕИК: 123732525, Стара Загора, ул. Петър Парчевич № 26, телефон: 0875 / 322 000, e-mail: office@framar.bg
  • За контакт
  • Borika
  • MasterCard
  • mastercard securecode
  • Visa
  • verified by visa
Информация:
  • Общи условия
  • Политика за поверителност
  • Политика за използване на бисквитки
  • Право на отказ от договора
  • Рекламации
  • Доставка
  • Плащания
  • Отстъпки за регистрирани клиенти
  • Промоции и безплатна доставка
  • Често задавани въпроси
  • Карта на сайта
  • При възникване на спор, свързан с покупка онлайн, можете да ползвате сайта ОРС
  • Български Фармацевтичен съюз
  • Изпълнителна агенция по лекарствата
  • Комисия за защита на потребителите
  • Министерство на здравеопазването
БДА NextGenerationEU DMCA.com Protection Status
© 2007 - 2025 Аптеки Фрамар. Всички права запазени! Framar.bg във Facebook
Изработка на уеб сайт от Valival