Начало Хранене Рецепти Десерти Кейкове и торти Меден пандишпан

Меден пандишпан

Меден пандишпан - изображение

Необходими продукти:

  • 220 грама брашно
  • 3 неголеми яйца
  • 1,5 чаена чаша течна сметана с масленост 22%
  • 1/2 чаена чаша течен мед
  • 1/3 чаена чаша кафява захар
  • 100 грама подсладено краве масло
  • 1,5 чаена лъжица бакпулвер
  • морска сол
  • олио/масло за подмазване на съда

 

Начин на приготвяне:

Пресейте в купа брашното заедно с бакпулвера и солта.

В отделен съд разбийте с миксер маслото със захарта, докато сместа стане пухкава.

Без да прекратявате процеса, добавете яйцата едно по едно, като след всяко разбивате до еднородност и тогава чуквате следващото.

Започнете да добавяте постепенно и по малко брашното и сметаната, редувайки ги, като отново след всяка доза разбивате до хомогенност.

Обилно намажете с масло или олио подходящ за готвене на пара съд. Разпределете по дъното му 1/4 от меда и тогава изсипете тестото.

Покрийте съда с намазнен лист пергамент и увийте в алуминиево фолио.

Пригответе на пара, като използвате съответния уред за това. Необходимото време е около час и половина. Доливайте вода при нужда.

Когато готовият пандишпан се охлади малко, премахнете фолиото и пергамента, обърнете десерта върху подходящ поднос/чиния и полейте с останалия мед, докато е блатът е още горещ.

Изчакайте да се охлади напълно и тогава поднесете.


Добър апетит!


За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: gastronom.ru

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиЗдравни съветиХранене при...ИсторияХрани и ястияЛюбопитноАлт. медицинаСнимкиДиетиЛайфстайлБотаникаНовиниОрганизацииФизиологияПроизводители