Framar.bg 0
0
Е-аптека Промоции
Здравна библиотека
Здравни проблеми Медицинска енциклопедия Заболявания Симптоми и признаци Алтернативна медицина Анатомия Медицински изследвания Лечения Физиология Патология Ботаника Микробиология Фармакологични групи Медицински журнал Взаимодействия История на медицината и фармацията Здравето А-Я
Диагностик
Здравна помощ
Здравен справочник Специалисти Здравни заведения Аптеки Институции и организации Образование Спорт и туризъм Клинични пътеки Нормативни актове Бизнес Социални грижи Форум Консултации
Здравна медия
Здравни новини Любопитно Интервюта Видео Презентации Научни публикации Анкети Бъди активен Кампании
Здраве и начин на живот
Хранене Хранене при... Рецепти Диети Групи храни и ястия Съставки Е-тата в храните Спорт Съвети Психология Лайфстайл Интерактивни
За нас
За Фрамар За реклама Статистика Общи условия Екип Кариера Адреси на аптеки Фрамар Блог Важно Автори Програма за лоялни клиенти Промоционална брошура
Контакти
Назад | Начало Хранене Рецепти Десерти Кейкове и торти Меден пандишпан

Меден пандишпан

от 20 сеп 2018г.
Меден пандишпан - изображение
  • Инфо
  • Коментари
  • Свързаност
Инфо
Инфо
Коментари
Свързаност

Необходими продукти:

  • 220 грама брашно
  • 3 неголеми яйца
  • 1,5 чаена чаша течна сметана с масленост 22%
  • 1/2 чаена чаша течен мед
  • 1/3 чаена чаша кафява захар
  • 100 грама подсладено краве масло
  • 1,5 чаена лъжица бакпулвер
  • морска сол
  • олио/масло за подмазване на съда

 

Начин на приготвяне:

Пресейте в купа брашното заедно с бакпулвера и солта.

В отделен съд разбийте с миксер маслото със захарта, докато сместа стане пухкава.

Без да прекратявате процеса, добавете яйцата едно по едно, като след всяко разбивате до еднородност и тогава чуквате следващото.

Започнете да добавяте постепенно и по малко брашното и сметаната, редувайки ги, като отново след всяка доза разбивате до хомогенност.

Обилно намажете с масло или олио подходящ за готвене на пара съд. Разпределете по дъното му 1/4 от меда и тогава изсипете тестото.

Покрийте съда с намазнен лист пергамент и увийте в алуминиево фолио.

Пригответе на пара, като използвате съответния уред за това. Необходимото време е около час и половина. Доливайте вода при нужда.

Когато готовият пандишпан се охлади малко, премахнете фолиото и пергамента, обърнете десерта върху подходящ поднос/чиния и полейте с останалия мед, докато е блатът е още горещ.

Изчакайте да се охлади напълно и тогава поднесете.


Добър апетит!


За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: gastronom.ru

Още по темата:
  • Тайната за приготвяне на пухкав пандишпан - Втора част Тайната за приготвяне на пухкав пандишпан - Втора част
  • Тайната за приготвяне на пухкав пандишпан - Първа част Тайната за приготвяне на пухкав пандишпан - Първа част
  • Пандишпанов блат с ядки за торти и сладкиши Пандишпанов блат с ядки за торти и сладкиши
  • Солено пандишпаново руло със сьомга, зелен лук и топено сирене Солено пандишпаново руло със сьомга, зелен лук и топено сирене
5.0/5 1 оценка

Коментари към Меден пандишпан

От сайта
Напиши коментар 0 коментара
  1. Коментирайте Меден пандишпан
    www.framar.bg 
    на 18 November 2025 в 10:06
    Коментирайте "Меден пандишпан"

РЕЦЕПТАТА е свързана към

  • Десерти
  • Кейкове и торти
  • Пандишпаново руло с маслен крем и орехи
  • Пандишпанова торта с крем от масло и халва
  • Пандишпанов кекс с масло
  • Пандишпаново руло с крем от халва и извара
  • Тайната за приготвяне на пухкав пандишпан - Втора част
  • Тайната за приготвяне на пухкав пандишпан - Първа част
  • Пандишпанова торта с маскарпоне, шоколад и кафе
  • Пандишпаново руло с меден пълнеж
  • Пандишпанов блат с ядки за торти и сладкиши
  • Пандишпанова торта с крема сирене и бял шоколад
googletag.pubads().definePassback('/21812339056/Baner300600', [300, 600]).display();
Най-новите публикации
Проучване, изучаващо причините за психични заболявания, може да подобри лечението имПроучване, изучаващо причините за психични заболявания, може да подобри лечението им

Проучване, изучаващо причините за психични заболявания, може да подобри лечението им

от 17 ное 2025г.Прочети повече
Прилагат рапамицин за лечение на безплодие, свързано с възрасттаПрилагат рапамицин за лечение на безплодие, свързано с възрастта

Прилагат рапамицин за лечение на безплодие, свързано с възрастта

от 17 ное 2025г.Прочети повече
Molecule – хапчето за отслабване, което застрашава здравето на младитеMolecule – хапчето за отслабване, което застрашава здравето на младите

Molecule – хапчето за отслабване, което застрашава здравето на младите

от 17 ное 2025г.Прочети повече

НАЙ-НОВОТО ВЪВ ФОРУМА

Биомаркерите са ключът към правилното лечение на рака на белия дроб

преди 17 дни, 23 часа и 2 мин.

Гадене и лека болка сред преглед при гинеколог

преди 27 дни, 19 часа и 15 мин.
Всички

АНКЕТА

Засегнати ли сте от заболяването диабет?

Виж резултатите

Е-АПТЕКА ПОСЛЕДНО ОБНОВЕНИ

АВА ПОР СОЛЮШЪН СЕРУМ ДНЕВЕН 50мл

АВА ДАЙЛЕЙТЕД КАПИЛЯРИС КРЕМ ЛИЦЕ НОЩЕН 50мл

АВА ДАЙЛЕЙТЕД КАПИЛЯРИС СЕРУМ ОЧИ 15мл

ЛАНСИНОХ ШИШЕ СЪС СИЛИКОНОВ БИБЕРОН SLOW FLOW 160 мл * 1

АВА ДАЙЛЕЙТЕД КАПИЛЯРИС КРЕМ ЛИЦЕ ДНЕВЕН SPF15 50мл

ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ

ФЛЕБОДИЯ таблетки 600 мг * 30

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 17 ное 2025г. в 17:18:40

КОНКОР КОР таблетки 2.5 мг * 30

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 17 ное 2025г. в 17:17:20

АНГАЛ МЕНТОЛ спрей за гърло 30 мл

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 17 ное 2025г. в 17:16:52

ПОЛИЖИНАКС вагинални глобули * 6

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 17 ное 2025г. в 16:41:59

АНЗИБЕЛ МЕНТОЛ таблетки за смучене * 20 НОБЕЛ

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 17 ное 2025г. в 16:41:04
При възникнало съмнение за здравословен проблем или нужда от лечение, моля винаги се обръщайте за медицинска консултация към квалифициран и правоспособен лекар или фармацевт. В никакъв случай не възприемайте дадената Ви чрез сайта информация като абсолютно достоверна и правилна, дори и същата да се окаже такава.
Данни на Фрамар ООД:
  • Фрамар ООД, ЕИК: 123732525, Стара Загора, ул. Петър Парчевич № 26, телефон: 0875 / 322 000, e-mail: office@framar.bg
  • За контакт
  • Borika
  • MasterCard
  • mastercard securecode
  • Visa
  • verified by visa
Информация:
  • Общи условия
  • Политика за поверителност
  • Политика за използване на бисквитки
  • Право на отказ от договора
  • Рекламации
  • Доставка
  • Плащания
  • Отстъпки за регистрирани клиенти
  • Промоции и безплатна доставка
  • Често задавани въпроси
  • Карта на сайта
  • При възникване на спор, свързан с покупка онлайн, можете да ползвате сайта ОРС
  • Български Фармацевтичен съюз
  • Изпълнителна агенция по лекарствата
  • Комисия за защита на потребителите
  • Министерство на здравеопазването
БДА NextGenerationEU DMCA.com Protection Status
© 2007 - 2025 Аптеки Фрамар. Всички права запазени! Framar.bg във Facebook
Изработка на уеб сайт от Valival