С какво да заменим яйцата при приготвянето на ястия и печива
Съществува огромно разнообразие от рецепти, в т. ч. на запеканки и печива, които включват употребата на яйца. Но какво да правят хората, които по една или друга причина не бива да консумират този продукт, било то поради висок холестерол, защото се придържат към пости или друго? Трябва ли да се лишават от любимите си ястия заради съдържанието на яйца в тях? Решение има. Яйцата могат да бъдат заместени с други продукти.
В качеството си на свързващ компонент (всеки посочен продукт заменя 1 яйце), алтернатива на яйцата могат да бъдат:
- 1/4 чаша (50 грама) меко тофу, смесено с течните съставки на конкретната рецепта;
- меката част на един малък банан;
- 1/4 чаша ябълков сос;
- 2 чаени лъжички царевично нишесте.
При приготвянето на ястията вместо яйца може да използвате:
- 1 яйце = 2 супени лъжица домашно мляко + 1/2 супена лъжица лимонов сок + 1/2 супена лъжица сода;
- 1 яйце = 2 супени лъжици домашно мляко + 1/4 чаена лъжица бакпулвер;
- 1 яйце = 2 супени лъжици вода + 1 супена лъжица олио + 2 чаени лъжици бакпулвер;
- 1 яйце = 2 супени лъжици вода + 2 чаени лъжици бакпулвер;
- 1 яйце = 2 супени лъжици царевично или картофено нишесте;
- 1 яйце = 1 супена лъжица сухо мляко + 1 супена лъжица царевично нишесте + 2 супени лъжици вода.
Когато правите сладки печива, може да заместите яйцата в тях със следните комбинации:
- 1 яйце = 1 супена лъжица царевично нишесте + 2 супени лъжици вода;
- 1 яйце = 1 банан, намачкан на пюре;
- 2 - 3 лъжици соево брашно, разбити с малко вода с помощта на тел за разбиване на яйца (трябва да се получи пяна). Тази смес налейте в тестото.
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
АФРОДИТА ШАМПОАН FAMILY ЯЙЧЕН 750 мл
ПЛАНТИС ЯЙЧЕНА МЕМБРАНА 300 мг капсули * 30 038033
НовАМИКС НАЙТ ПРО ЕЛИТ 2.300 кг
Безплатна доставка за България!ПЮР НУТРИШЪН ПАСТЬОРИЗИРАН ЯЙЧЕН БЕЛТЪК 1000 мл
МАЙПРОТЕИН ПРОТЕИНОВИ ПАЛАЧИНКИ 1 кг
ЯМАМОТО НУТРИШЪН АБАУТ БРЕКФАСТ 600 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Добре е да знаете ...
- Кулинарни хитринки
- Защо са полезни пъдпъдъчите яйца и как да ги приемаме - Първа част
- Щраусово яйце – характеристики и състав
- Защо са полезни пъдпъдъчите яйца и как да ги приемаме - Втора част
- За да се пукне цирея, наложете върху него тесто от сапун и белтък
- Здравни ползи и приложение на черупката на кокошето яйце
- Яйце на токачка
- Яйчен прах – ползи за здравето от белтъка и жълтъка на прах
- Как да разберем пресни ли са яйцата
- Какви ястия можем да приготвим с яйца
- Какви са ползите от консумацията на кокоши яйца
Коментари към С какво да заменим яйцата при приготвянето на ястия и печива
Чудесно предложение.Приятелка нямаше яйца в Берлин и пробва , и се получи супер манджата:))