С какво да заменим яйцата при приготвянето на ястия и печива
Съществува огромно разнообразие от рецепти, в т. ч. на запеканки и печива, които включват употребата на яйца. Но какво да правят хората, които по една или друга причина не бива да консумират този продукт, било то поради висок холестерол, защото се придържат към пости или друго? Трябва ли да се лишават от любимите си ястия заради съдържанието на яйца в тях? Решение има. Яйцата могат да бъдат заместени с други продукти.
В качеството си на свързващ компонент (всеки посочен продукт заменя 1 яйце), алтернатива на яйцата могат да бъдат:
- 1/4 чаша (50 грама) меко тофу, смесено с течните съставки на конкретната рецепта;
- меката част на един малък банан;
- 1/4 чаша ябълков сос;
- 2 чаени лъжички царевично нишесте.
При приготвянето на ястията вместо яйца може да използвате:
- 1 яйце = 2 супени лъжица домашно мляко + 1/2 супена лъжица лимонов сок + 1/2 супена лъжица сода;
- 1 яйце = 2 супени лъжици домашно мляко + 1/4 чаена лъжица бакпулвер;
- 1 яйце = 2 супени лъжици вода + 1 супена лъжица олио + 2 чаени лъжици бакпулвер;
- 1 яйце = 2 супени лъжици вода + 2 чаени лъжици бакпулвер;
- 1 яйце = 2 супени лъжици царевично или картофено нишесте;
- 1 яйце = 1 супена лъжица сухо мляко + 1 супена лъжица царевично нишесте + 2 супени лъжици вода.
Когато правите сладки печива, може да заместите яйцата в тях със следните комбинации:
- 1 яйце = 1 супена лъжица царевично нишесте + 2 супени лъжици вода;
- 1 яйце = 1 банан, намачкан на пюре;
- 2 - 3 лъжици соево брашно, разбити с малко вода с помощта на тел за разбиване на яйца (трябва да се получи пяна). Тази смес налейте в тестото.
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
СУИДИШ СУПЛЕМЕНТС НЕЙЛ БЮТИ капсули * 90
СУПЕР NEM ЯЙЧЕНА МЕМБРАНА + КУРКУМА И ЧЕРЕН ПИПЕР капсули * 90 УЕБЪР НАТУРАЛС
НовДОМАШЕН ДОКТОР УКРЕПВАЩ ШАМПОАН 1 л
БИГДЖИГС КОМПЛЕКТ ЦВЕТНИ ЯЙЦА ОТ ТЕБЕШИР
ЕВТЕРПА ЯЙЧЕН ШАМПОАН 250 мл
ДОМАШЕН ДОКТОР УКРЕПВАЩА БАЛСАМ - МАСКА 500 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Добре е да знаете ...
- Кулинарни хитринки
- Щраусово яйце – характеристики и състав
- Защо са полезни пъдпъдъчите яйца и как да ги приемаме - Първа част
- Защо са полезни пъдпъдъчите яйца и как да ги приемаме - Втора част
- Яйце на фазан
- Трябва ли яйцата да се съхраняват в хладилник
- Патешко яйце
- Гълъбово яйце
- За да се пукне цирея, наложете върху него тесто от сапун и белтък
- Здравни ползи и приложение на черупката на кокошето яйце
- Яйце на токачка
Коментари към С какво да заменим яйцата при приготвянето на ястия и печива
Чудесно предложение.Приятелка нямаше яйца в Берлин и пробва , и се получи супер манджата:))