С какво да заменим яйцата при приготвянето на ястия и печива
Съществува огромно разнообразие от рецепти, в т. ч. на запеканки и печива, които включват употребата на яйца. Но какво да правят хората, които по една или друга причина не бива да консумират този продукт, било то поради висок холестерол, защото се придържат към пости или друго? Трябва ли да се лишават от любимите си ястия заради съдържанието на яйца в тях? Решение има. Яйцата могат да бъдат заместени с други продукти.
В качеството си на свързващ компонент (всеки посочен продукт заменя 1 яйце), алтернатива на яйцата могат да бъдат:
- 1/4 чаша (50 грама) меко тофу, смесено с течните съставки на конкретната рецепта;
- меката част на един малък банан;
- 1/4 чаша ябълков сос;
- 2 чаени лъжички царевично нишесте.
При приготвянето на ястията вместо яйца може да използвате:
- 1 яйце = 2 супени лъжица домашно мляко + 1/2 супена лъжица лимонов сок + 1/2 супена лъжица сода;
- 1 яйце = 2 супени лъжици домашно мляко + 1/4 чаена лъжица бакпулвер;
- 1 яйце = 2 супени лъжици вода + 1 супена лъжица олио + 2 чаени лъжици бакпулвер;
- 1 яйце = 2 супени лъжици вода + 2 чаени лъжици бакпулвер;
- 1 яйце = 2 супени лъжици царевично или картофено нишесте;
- 1 яйце = 1 супена лъжица сухо мляко + 1 супена лъжица царевично нишесте + 2 супени лъжици вода.
Когато правите сладки печива, може да заместите яйцата в тях със следните комбинации:
- 1 яйце = 1 супена лъжица царевично нишесте + 2 супени лъжици вода;
- 1 яйце = 1 банан, намачкан на пюре;
- 2 - 3 лъжици соево брашно, разбити с малко вода с помощта на тел за разбиване на яйца (трябва да се получи пяна). Тази смес налейте в тестото.
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ГРЕВИЯ NEM - НАТУРАЛНА МЕМБРАНА ОТ ЯЙЧЕНИ ЧЕРУПКИ капсули * 60
БИГДЖИГС КОМПЛЕКТ ЦВЕТНИ ЯЙЦА ОТ ТЕБЕШИР
ЕВТЕРПА ЯЙЧЕН ШАМПОАН 250 мл
НЕМ - НАТУРАЛНА ЯЙЧЕНА МЕМБРАНА капсули * 60 НАТУРАЛ ФАКТОРС
ОВОРОН капсули * 48 НАТУРФАРМА
ПЛАНТИС ЯЙЧЕНА МЕМБРАНА 300 мг капсули * 30
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Добре е да знаете ...
- Кулинарни хитринки
- Защо са полезни пъдпъдъчите яйца и как да ги приемаме - Втора част
- Защо са полезни пъдпъдъчите яйца и как да ги приемаме - Първа част
- Щраусово яйце – характеристики и състав
- Как да консумираме яйца, без да повишим нивата на холестерола
- Здравни ползи и приложение на черупката на кокошето яйце
- Трябва ли яйцата да се съхраняват в хладилник
- Какви са ползите от консумацията на кокоши яйца
- Как да си консервираме яйца с помощта на червено цвекло?
- Патешко яйце
- Яйце на токачка
Коментари към С какво да заменим яйцата при приготвянето на ястия и печива
Чудесно предложение.Приятелка нямаше яйца в Берлин и пробва , и се получи супер манджата:))